Ajuts per les activitats extraescolars 2019-2020

[vc_row 0=””][vc_column 0=””][vcex_spacing size=”40px”][vcex_heading source=”post_title” tag=”h4″ color=”#838383″ font_size=”30″][vcex_spacing size=”40px”][vc_single_image image=”5628″][vcex_spacing size=”40px”][/vc_column][/vc_row][vc_row 0=””][vc_column 0=””][vc_column_text 0=””]

Ja tenim els formularis per a que les famílies puguin demanar la subvenció a l’Ajuntament per les activitats extraescolars. Com el curs passat, es poden demanar subvenció per les activitats de Bàsquet, escacs, patinatge i teatre/expressió corporal. 

[/vc_column_text][vc_column_text 0=””]

El període per demanar subvenció és del 19 de setembre fins l’11 d’octubre (ambdós inclosos).

A partir de demà a la tarda, les famílies interessades ja poden passar pel despatx de l’AFA i demanar els formularis a la Ma Carmen.
El formulari està dividit en dues parts i és important que totes s’omplin degudament. També volem recordar-vos que heu de portar el formulari a l’OAC -us recomanem que feu el tràmit presencialment demanant cita prèvia- i que només podeu sol·licitar una activitat per infant. 
El formulari consta de 3 còpies, de les quals la Ma Carmen s’haurà de quedar una, l’OAC una altra i la tercera serà per vosaltres. 
L’Ajuntament avisarà via SMS a les famílies si la beca els ha estat concedida.
Els llistats arribaran a Ziga Zaga (empresa que gestiona les extraescolars) aproximadament al novembre, moment en que recalcularan els imports dels rebuts de cada família amb beca acceptada. És important remarcar que fins que l’Ajuntament no els enviï el llistat definitiu no es podran recalcular els rebuts. Per tant, pot ser que les famílies rebin l’SMS de confirmació abans que el llistat oficial arribi a Ziga Zaga. [/vc_column_text][vc_column_text 0=””]

Preguntes freqüents

Qui pot sol·licitar la subvenció? 

El pare/mare/tutor/tutora d’un infant o adolescent amb una edat compresa entre els 6 (nascut el 2013) i els 17 anys, que resideixi amb la seva unitat familiar a la ciutat de Barcelona, i que la renda per membre de la unitat familiar sigui igual o inferior a 9.000€/any. En el cas dels adolescents amb discapacitat intel·lectual, la franja d’edat s’amplia fins als 19 anys. En el cas d’infants o adolescents que presentin necessitats educatives especials, podran sol·licitar la subvenció, encara que no resideixin a la ciutat, si estan escolaritzats en algun centre educatiu de Barcelona. 

Quan puc demanar la subvenció? 

El termini de presentació de sol·licituds serà del 19 de setembre al 11 d’octubre de 2019 (ambdós dies inclosos). 

Com haig de sol·licitar la subvenció? 

Les passes a seguir per sol·licitar una d’aquestes subvencions són:
1. A
dreceu-vos a Ziga Zaga per tramitar la preinscripció i demaneu el formulari de sol·licitud de subvenció.
2. Ompliu el formulari amb el suport de Ziga Zaga, que us facilitarà el número de referència de l’activitat i segellarà la sol·licitud.
3. Presenteu la sol·licitud a qualsevol OAC, demanant la vostra cita prèvia a través del portal de tràmits de l’Ajuntament de Barcelona (http://ajuntament.barcelona.cat/tramits), juntament amb la documentació requerida (veure pregunta següent).

Quina documentació haig d’aportar juntament amb la sol·licitud? 

En el cas que el tutor/a no sigui el progenitor, haurà de presentar certificació de l’organisme que li ha atorgat la guarda. 

Com sabré si m’han atorgat la subvenció? 

El resultat de l’atorgament o denegació de la subvenció es comunicarà a través d’un missatge SMS al telèfon mòbil o bé d’un correu electrònic, sempre i quan hagueu facilitat aquestes dades de contacte en el moment de presentar la sol·licitud. Si no faciliteu aquestes dades, haureu de consultar la resolució al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB). 

Què haig de fer quan rebi la confirmació de l’atorgament de la subvenció? 

Us heu d’adreçar novament a l’entitat per confirmar la inscripció. Al final del curs, serà imprescindible que signeu el document oficial que us lliurarà l’entitat conforme heu participat a l’activitat i heu abonat la diferència no coberta per la subvenció

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]