Anna Sàlvia: "Si et preguntes quan has de parlar de sexe amb les criatures, ja fas tard!"

Anna Sàlvia: “Si et preguntes quan has de parlar de sexe amb les criatures, ja fas tard!”

La xerrada que l’Anna Sàlvia ens va brindar el passat 28 de gener, va ser a parts iguals una bufetada de realitat i esperada amb candeletes. Com mares i pares d’infantil i primària, dones i homes que hem viscut en la nostra pròpia pell una infantesa amb una manca gairebé total d’educació sexual
apropiada, amb tot el pes de les seves conseqüències, l’Anna ens va indicar la importància de posar-nos les piles, perquè en el moment que ens preguntem quina és l’edat idònia per començar a parlar del tema amb les nostres criatures, la resposta és contundent: ja fem tard!

L’educació afectiu-sexual de les nostres filles i fills comença des del minut zero del seu naixement. I pot ser que fins abans! Des dels seus primers moments de vida els nostres fills han estat absorbint com tendres i sensibles “espongetes” cada paraula, gest, expressió, omissió cap a tota la seva esfera afectiva i sexual, començant a formar-se una clara imatge de si mateixos, dels seus cossos i de la seva -i la nostra- relació amb aquests cossos a través de les nostres mirades, de la nostra confiança i obertura o de la nostra incomoditat i silenci.

No hi ha receptes per fer-ho bé, però si hi ha informacions i reflexions que ens poden ser d’ajuda valuosa perquè les nostres criatures es coneguin, perquè no se sentin soles, perquè puguin viure la seva sexualitat saludablement, sense prejudicis i sense culpabilitat, i perquè puguin viure en un futur relacions afectives no abusives i sobretot no trobin en altres fonts, com la pornografia, la seva font de formació cap a la sexualitat.

Per això estem feliços i expectants d’escoltar la propera xerrada que el 16 de febrer Anna Salvia dedicarà a com “Preparar els canvis cap a l’adolescència”, conscients, i a el mateix temps responsables, d’allò que és fonamental: integrar l’educació afectiu sexual a l’educació de les nostres filles i fills. Hem d’acompanyar-los a créixer també en la sexualitat, perquè la majoria dels infants en saben poc, ho entenen malament i ho aprenen tots sols.

Us esperem el proper 16 de febrer a les 17.30 !! Entrada lliure: en zoom.

Tanmateix si teniu propostes o voleu que tornem a programar alguna xerrada podeu enviar-nos un mail a educaciofeminista@afalallacuna.cat i estarem encantades de llegir-les totes.


També us pot interessar…