S’avança el termini per sol·licitar les beques de l’Estat

Quin és el nou termini per sol·licitar beca?

Atents, perquè el termini per sol·licitar beca per al curs 2022 – 2023 s’ha avançat: és del 30 de març al 12 de maig de 2022. Has de sol·licitar la teva beca dins d’aquest termini, encara que no sàpigues encara què estudiaràs, i fins i tot encara que no sàpigues amb seguretat si estudiaràs o no. Posa els estudis que consideris més probables, i cap al setembre podràs canviar-los.

El Consell de Ministres ha aprovat el Reial decret pel qual s’estableixen els llindars de renda i patrimoni familiar i les quanties de les beques i ajuts a l’estudi per al curs 2022-2023 BOE, cosa que permetrà avançar la convocatòria uns quatre mesos. L’objectiu és que els estudiants sàpiguen abans del període de matriculació si compleixen els requisits econòmics per rebre aquests ajuts, reduint així la seva incertesa.

Les beques i ajuts a l’estudi són una de les eines principals per garantir la igualtat en l’accés a l’educació. 

La inversió pel curs vinent, igual que va passar a la convocatòria actual, servirà per cobrir l’entrada de nous becaris amb motiu de la caiguda de les rendes derivada de la pandèmia. Segons les estimacions, aquests ajuts arribaran a 200.000 estudiants més que fa quatre anys (al voltant de 980.000).

La novetat més important de la convocatòria 2022-2023 és l’avançament dels terminis de sol·licitud i comunicació de les beques, que permetrà als estudiants saber abans del període de matriculació si compleixen els requisits econòmics per rebre aquests ajuts, reduint així la seva incertesa .

Amb l’aprovació d’aquest Reial decret i la posterior convocatòria de les beques, els terminis s’avançaran quatre mesos, de manera que està previst que el període de sol·licitud de beques s’obri el proper mes de març i no al juliol o agost com venia sent habitual.

Tota la informació sobre les beques i ajuts a l’estudi per al curs 2022-2023 estarà disponible properament a la web de beques del Govern.

Últimes publicacions

Convocatòria de vaga els dies 25 i 26 de gener

L’escola ens ha informat que aquesta setmana hi ha convocades dues jornades de vaga: dimecres 25 i dijous 26 de gener. Com ja sabeu els treballadors i treballadores tenen dret a adherir-se a la convocatòria fins al mateix dia i no estan obligats a comunicar-ho

Read More »

Preinscripció per al curs 23-24

A la newsletter del 23/1 ja us vam informar sobre les preinscripcions al curs 2023-2024. Tanmmateix l’escola també ens ha enviat un mail on podem trobar les dates rellevants tant per educació infantil (3-6 anys) com per educació primària i educació secundària obligatòria. Presentació de

Read More »

Festes de Santa Eulàlia: Cercavila de gegants infantils i #SonLlacuna

Les Festes de Santa Eulàlia són les festes d’hivern de Barcelona, les festes de la copatrona de la ciutat. Una festa major en petit format que a betevé ens encanta i que aquest 2023 tornarà a celebrar-se amb tota la seva esplendor. Hi veurem gegants, bastoners, esbarts, sardanistes, castellers, dracs, diables i a

Read More »

Extraescolars: Activitats amb places lliures pel segon trimestre

Encara queden places per algunes activitats extraescolars amb places lliures per al 2n trimestre. Preneu nota si hi esteu interessats! Grup vocal (infants de 1r a 6è) Guitarra grupal (infants de 1r a 6è) Dansa Contemporània (infants de 2n a 6è) Patinatge artístic (infants de

Read More »