Bon estiu!

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][vcex_heading text=”Bon estiu!” color=”#838383″ font_size=”30″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”6273″][/vc_column][/vc_row][vc_row 0=””][vc_column 0=””][vc_column_text 0=””]Nervis, plors, alegria… l’últim dia de classe és tot un conjunt d’emocions. Avui les escoles de tot arreu acaben el curs i tanquen fins al proper setembre. Ja està tot recollit i avui no es fa classe. Els alumnes viuen el dia d’avui com un final d’etapa. Tots estan preparats per l’estiu i per gaudir d’una manera o altra del seu temps lliure. Els infants tenen per davant tres mesos de descans fins l’inici del nou curs escolar.
Nosaltres, abans de estirar-nos a l’hamaca, sota les palmeres caribenyes del Poblenou, ens prendrem uns minuts per mirar enrere i fer un breu balanç.
Enguany hem tingut relleu a l’òrgan de govern de l’associació: la Marisa (P4), com a presidenta, la Maria Lisa (P5) com a vicepresidenta i el David (P3) com a secretari. El primer any mai és fàcil i portar el lideratge de l’AFA de La Llacuna no és poca cosa. Gràcies per posar-vos al capdevant de l’equip. Junts hem crescut, après i lluitat colze amb colze pel bé comú de totes les famílies, associades o no. A l’octubre tornem a tenir eleccions, així que si algú s’anima ja pot anar preparant candidatura!
El dia a dia, com sempre, ha estat carregat d’activitats, conferències, reivindicacions, celebracions, activitats en família i gestió, molta gestió: de mails, de les peticions de les famílies, fent el seguiment de les activitats extraescolars i de l’espai de migdia, assistint a reunions de coordinació amb la junta de l’escola, reunions del Consell Escolar o de la Plataforma per l’Educació. També hem estretat llaços amb la Coordinadora d’Entitats del Poblenou i hem participat a la Primera Mostra d’entitats del barri. La Festa de Les Cultures ha arribat a la seva 11a. edició i ha nascut La Festa de la Mobilitat i la Festa de La Primavera.
Però no tot son festes. Els grups de treball, formats per membres de diverses comissions i mares i pares a títol individual, han treballat activament. Especialment actius han estat els grups sobre l’edifici històric, sobre la creació d’una eina de gestió digital per facilitar tots els tràmits amb menjador i extraescolars i el que està treballant per reorganitzar els espais de magatzem i despatx de l’AFA. Gràcies a tothom per la implicació i la complicitat, el simple fet de venir a les reunions i aportar la vostra opinió ens fa avançar.
Durant l’estiu anirem publicant el balanç de cada comissió. Mentrestant deixeu-me que us faci un repàs d’alguns dels projectes més visibles en els que hem treballat aquest curs. Un dels més macos ha estat la creació d’espais lectors pels nostres infants que la comissió de Biblioteca, juntament amb l’escola, han impulsat. Si teniu oportunitat de passejar per l’escola durant les portes obertes, fixeu-vos que hi ha racons fantàstics -il·lustracions a les parets, tumbones, coixins, maletes antigues plenes de contes…- que conviden a la lectura.
També hem estat al nucli impulsor de la creació de La Lileta del Poblenou, una xarxa d’escoles i instituts del barri que ha nascut per implementar de manera real i efectiva la coeducació i l’educació feminista. El curs vinent tindrem una nova comissió, la d’Educació Feminista, que treballarà en aquest sentit.
Més bel·ligerant, la comissió d’Institus també ha tingut molta feina, potser aquesta és de la que no es veu tant, més enllà de mobilitzar-nos els dimecres posant-nos les samarretes grogues SOS Educació. El nou sistema d’adscripcions als instituts que el Consorci de l’Educació ha volgut implementar no ha agradat a ningú i a més en el nostre cas, perillava el poder triar un centre que garantís la continuïtat del sistema educatiu que les families vam escollir quan vam decidir-nos per La Llacuna. Aquest tema, seguirà… per això necessitem no només el vostre suport, si no també la vostra col·laboració activa, la vostra implicació.
Abans d’acomiadar-nos del tot, volem animar-vos a formar part d’aquest grup de pares i mares que estem “malalts” d’AFA: implicats, creatius, sempre a punt per l’acció i disposats a invertir el nostre temps per a que totes les famílies gaudeixin de l’escola més enllà de les hores lectives. Si voleu formar part d’aquest grup de “motivats”, n’estarem encantats.
Hem fet molta feina i en queda molta més per fer; però ara sí, toca descansar i agafar un bon lloc just on trenquen les onades. Bon estiu a tothom![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]