Comunitat energètica al Poblenou

Fa cosa d’un any i mig, des de l’AFA del 4 Cantons, L’Associació de Veïnes i Veïns del Poblenou i l’Institut 4 Cantons vam traslladar l’oportunitat a l’Agència d’Energia – Ajuntament de Barcelona d’aprofitar les teulades del diferents equipaments del barri i promoure una comunitat energètica on veïns i veïnes poguessin aprofitar part dels excedents fotovoltaics de les diferents instal·lacions fotovoltaiques.

Un any després tenim feta la instal·lació fotovoltaica al Institut 4 Cantons, amb una potència instal·lada de 58 kWp, que abastirà en primer terme les necessitats energètiques del propi institut, però que també podrà compartir energia amb
veïns i veïnes.

Aquesta instal·lació generarà excedents fotovoltaics. I la proposta que hem compartit és l’oportunitat de fer arribar part d’aquests excedents a famílies del institut i veïnes i veïns del barri.

Què cal per poder rebre aquests excedents?
En primer lloc viure a menys de 500 metres de la instal·lació. L’actual marc normatiu permet poder rebre aquests excedents com autoconsum sempre i quan visquis a menys de 500 metres.

Què ens proposen des de l’Ajuntament?
Participar en aquesta prova pilot de creació de comunitat energètica i aprofitar de manera gratuïta els excedents de la generació fotovoltaica, que ens permetrà reduir el nostre consum d’altres fonts d’electricitat.

Si em comprometo, em puc donar de baixa quan vulgui?
Si, l’adhesió al projecte és de caràcter voluntari i obert, i qualsevol usuari podrà donar-se de baixa quan estimi oportú.
Per tirar endavant la proposta és fonamental saber quantes famílies i veïnes i veïns poden estar interessades; a quants els hi podem fer arribar aquests excedents; i en cas d’haver més demanda que oferta, determinar una manera d’escollir les famílies que rebrien l’excedent fotovoltaic així com la possibilitat
d’obrir nous projectes.

Per parlar de tot això i explicar el projecte amb detalls, es farà una reunió presencial el proper dimecres 9 de març, a les 18.30 a l’Institut Quatre Cantons (Camí Antic de València, 37) amb possibilitat de connectar-se de forma telemàtica des de l’enllaç https://meet.google.com/hps-rcqz-koc.

Si t’interessa, t’hi esperem!

Últimes publicacions