Debat participatiu “Adolescents i pantalles”

Adolescents i mòbil: el gran debat social

  • Dijous, 14 de desembre , a les 18.00h, a la biblioteca Manuel Arranz de Poblenou de Barcelona (C/ del Joncar, 35). 
  • Amb el neurocientífic David Bueno; la portaveu del moviment “Adolescència lliure de mòbils” Tamara Fernandez de l’escola La Llacuna; el psicòleg clínic José Ramón Ubieto; i la directora de La Salle Premià de Mar, Marta Mas, un dels centres educatius pioners en regular l’ús dels mòbils a les aules.
  • Serà el primer debat participatiu entre famílies, comunitat educativa i professionals sanitaris, implicant tots els agents socials responsables de vetllar per l’ús saludable de les pantalles entre adolescents.

El que va començar sent la guspira d’una revolta de famílies al barri del Poble nou de Barcelona és avui ja un gran debat social que s’estén arreu d’Europa fent evident la urgència d’esmenar el presuposat consens a l’entorn de l’ús del mòbil entre els adolescents, amb l’ajuda d’especialistes i comunitat docent.

Amb l’objectiu d’avançar en aquest horitzó, el dijous 14 de desembre, a les 18h, tindrà lloc el primer debat participatiu implicant tots els agents socials que tenen com a missió vetllar per l’ús saludable de les pantalles entre adolescents. Serà a l’auditori de la Biblioteca Manuel Arranz de Poblenou, origen del moviment “Adolescència lliure de mòbil”.

L’acte consistirà en un debat col·laboratiu amb la participació de veus expertes, plurals i de la comunitat de famílies. Entre els components que participaran al col·loqui, hi haurà David Bueno, doctor en biologia i autor de “Neurociencia para docentes”; Tamara Fernández, portaveu del moviment “Adolescència lliure de mòbils”; José Ramón Ubieto, psicòleg clínic i autor de
“Adictos o amantes”; Marta Mas, directora de La Salle Premià de Mar, un dels centres educatius pioners en regular l’ús dels mòbils a les aules. També hi haurà una fila zero reservada a la participació de les AFA, entitats del sector educatiu i administració.

A més, la participació al debat estarà oberta a qui ho vulgui, assistents o no, perquè poden fer preguntes als especialistes a través del formulari a continuació o bé presencialment: Mòbil, a partir de quina edat? Com podem educar els infants en l’ús responsable de les pantalles? Quines eines tenim les famílies per regular el contingut que consumeixen? Mòbil a l’escola, sí o no? Són algunes de les preguntes que planen sobre el debat.

I és que cada vegada més estudis apunten que el cervell adolescent no està preparat per regular-ne l’ús, però al mateix temps els infants demanen tenir smartphones en edats més precoços. Segons l’Institut d’Estadística Espanyol, gairebé el 70% ja tenen un dispositiu mòbil als 12 anys.

És en aquest marc que se circumscriu el debat participar que tindrà lloc el proper 14 de desembre, amb l’objectiu d’incentivar un nou consens social a l’entorn de l’ús de les tecnologies en menors, analitzant el context i atenent als riscos que adverteixen els i els especialistes.

La jornada és fruit d’una aliança entre El Diari de l’Educació, mitjà referent per a la comunitat educativa; Criar.cat, la comunitat per a famílies de tota mena; i El Diari de la Sanitat, dedicat a professionals sanitaris. He estat possible gràcies a la vocació que comparteixen tots tres mitjans de servir a les seves comunitats, oferint recursos, opinions qualificades i eines per empoderar famílies i professionals del sector educatiu davant d’un debat social de primer ordre.

QUÈ HE DE FER PER PARTICIPAR?
Omplir aquest formulari gratuït

Més informació: