"I jo, a quin institut aniré?" Ajudeu-nos contestant l'enquesta.

[vc_row 0=””][vc_column 0=””][vcex_spacing size=”40px”][vcex_heading source=”post_title” tag=”h4″ color=”#838383″ font_size=”30″][vcex_spacing 0=””][vc_single_image image=”7895″ alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row 0=””][vc_column 0=””][vc_column_text]Famílies,
La comissió d’instituts està treballant perquè les adscripcions proposades pel Consorci d’Educació s’adeqüin a les necessitats reals dels alumnes de La Llacuna. Per això demanem que tothom contesti aquesta breu enquesta:
Adscripcions escola-institut: Què en penses?
La proposta del Consorci
Segons el decret 75/2007 que regula l’admissió als centres d’ensenyament públics, les escoles d’educació primària tenen un o uns instituts d’ensenyament secundari als quals estan adscrits. Aquesta adscripció té una importància cabdal a l’hora de triar un institut pels nostres fills i filles.
En termes pràctics, a l’hora d’escollir instituts, i després d’informar-nos dels projectes que ofereixen els instituts, omplim una sol·licitud de preinscripció on declarem la nostra preferència d’institut: indiquem quin volem en 1a opció, en 2a opció, etc. Però, a diferència de quan triem escola primària, la proximitat del domicili no té cap influència, sinó l’adscripció de l’escola de procedència amb els instituts triats.
A la nostra zona d’escolarització (zona 26), que bàsicament inclou la vila Olímpica, el Poblenou, el Parc i la Llacuna i Diagonal Mar i el Front Marítim, tenim 13 escoles públiques (i les escoles Poblenou i Provençals que pertanyen a una altra zona) adscrites a 5 instituts, fruit d’un canvi de model que el Consorci d’Educació de Barcelona va aplicar només a la zona 26.
Ara, novament el Consorci torna a proposar una reorganització de les adscripcions, afectant a tot Barcelona aquest cop. El Consorci considera que la zona 26 és massa gran, i proposa una divisió del tot arbitrària des del punt de vista educatiu. Es crearia la zona 27 amb les escoles i instituts que queden a mà esquerra de la Rambla (mirant de mar a muntanya) i la zona 26 seria la que queda a la dreta de la Rambla, amb la resta d’escoles i instituts.
En resum, tindríem adscrits els instituts 22@ i Icària. L’Icària l’hem tingut adscrit des de fa uns anys, però és una opció que les famílies de la nostra escola pràcticament no trien, mentre que del 22@ és de nova creació, i amb el qual no tenim (de moment) cap coordinació.
Per poder treballar en propostes alternatives, us demanem que ens ajudeu omplint aquesta enquesta.
Gràcies per la vostra col·laboració![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]