Formació pels monitors i monitores de l'Espai Migdia

[vc_row 0=””][vc_column 0=””][vcex_spacing size=”40px”][vcex_heading source=”post_title” tag=”h4″ color=”#838383″ font_size=”30″][vcex_spacing size=”40px”][vc_single_image image=”8311″][vcex_spacing size=”40px”][vc_column_text 0=””]Una de les accions anuals que duu a terme la Comissió de l’Espai Migdia és la d’oferir formació als monitors i monitores que tenen cura dels nostres infants fora de l’horari lectiu. Aquest mes de maig es celebraran dos tallers per aprofundir en aspectes bàsics de la coeducació:

TALLER: A tu què t’importa!
En aquest taller s’introdueix el fenomen del bullying /assetjament escolar. Aprendrem a buscar des de la creativitat altres formes de canalitzar les emocions i qüestionar els estereotips per tal que no esdevinguin violència. D’altra banda creiem que és crucial transmetre la importància de construir el grup sobre uns altres valors per tal de no reproduir els mateixos esquemes de violència, tot treballant des de les emocions i buscant resolucions als conflictes de forma assertiva.

Objectius:
·         Prevenir o reduir les causes del bullying.
·         Transmetre models socials positius i igualitaris.
·         Consolidar el grup per tal de fomentar els llaços de confiança.

IMPARTEIX: ENRUTA’T en el marc de l’Acord ciutadà per una BCN lliure de violència vers les dones, Ajuntament de Barcelona.
https://www.enrutat.org/


TALLER: Coeduquem per una societat igualitària
Què vol dir educar en una societat igualitària? Quins reptes planteja educar en equitat? Com influeix el context educatiu en les primers etapes de la vida? Com prevenir la violència masclista des del context educatiu? Quines propostes ens planteja la coeducació?

En un debat acompanyat per professionals, reflexionarem entorn el paper de l’educació per la prevenció de la violència masclista i la transformació social vers una societat igualitària. S’incideix en la influència de la socialització de gènere en les primeres etapes de la vida, per tal de situar l’acció educativa en la prevenció de la violència masclista i la transformació social. Les propostes que planteja la coeducació ens serviran per donar practicitat al debat i oferir recursos per a la nostra pràctica professional.

IMPARTEIX: COEDUCACCIÓ en el marc de l’Acord Ciutadà per una BCN lliure de Violència vers les Dones, Ajuntament de Barcelona.
https://coeducaccio.coop/contacte/

Esperem que als nostres monitors el interessin força aquestes formacions i que en treguin el màxim partit possible.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]