Informació bàsica de l’AFA per a les noves famílies de La Llacuna. Curs 24-25

 

 

El que els nous llacunaires han de saber sobre l’AFA

Benvolgudes famílies que comenceu curs a La Llacuna i en especial, famílies d’I3, els vostres fills i filles estan a punt de començar una etapa molt important de la seva vida escolar i des de l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) de l’escola, volem i explicar-vos alguns aspectes que us poden ser útils tot just per començar el curs.

Què és, què fa i com s’organitza l’AFA? 

L’AFA és un espai on tots els pares i mares trobem una manera de participar directament en l’organització d’alguns aspectes de l’escola. Com qualsevol altra associació, l’AFA s’estructura en una junta directiva -que es tria en l’assemblea general de tots els socis i sòcies- i en vàries comissions de treball que duen a terme diferents tasques i fan propostes en diferents àmbits. 

El treball de les comissions
Per distribuir les tasques i fer més efectiva la seva feina, l’AFA s’organitza en comissions de treball que proposen i duen a terme activitats diverses dins del seu àmbit d’actuació (xerrades, tallers, etc), orientades al bé comú dels infants de l’escola. Cada comissió està formada per varies persones sòcies que participen en funció de la seva disponibilitat, i una d’elles és la vocal que s’encarrega de representar la comissió a les reunions de treball de l’AFA, que es celebren mensualment en format híbrid. A aquestes reunions hi poden assistir totes les persones sòcies i no sòcies.

Les comissions també treballen estretament amb l’escola en aquells àmbits que són dins del seu àmbit d’actuació.

Actualment l’AFA consta d’13 comissions i dos grups de treball actius: Biblioteca, Comunicació, Educació inclusiva, Educació feminista, Activitats Extraescolars, Festes, Festa de les cultures, Tabalers i geganters, Educació Pública, Espai Migdia, Mobilitat, Sostenibilitat i Medi ambient, No violències, Adolescència lliure de mòbils, Colònies i casal d’estiu. 

Si teniu preguntes i voleu contactar-hi directament els seus mails son:
Activitats Extraescolars – extraescolars@afalallacuna.cat
Biblioteca – biblioteca@afalallacuna.cat
Comunicació – comunicacio@afalallacuna.cat
Educació Pública i de qualitat – instituts@afalallacuna.cat
Educació inclusiva – inclusiva@afalallacuna.cat
Educació feminista – educaciofeminista@afalallacuna.cat
Espai Migdia – menjador@afalallacuna.cat
Festes – festes@afalallacuna.cat
Festa de les cultures – festadelescultures@afalallacuna.cat
Mobilitat – mobilitat@afalallacuna.cat
Sostenibilitat i medi ambient – sostenibilitat@afalallacuna.cat
Tabalers i geganters – geganters@afalallacuna.cat
No violènvies – noviolencies@afalallacuna.cat

 

Festes de Santa Eulàlia 2022- Colla Tabalera #sonllacuna i Colla Gegantera

Activitats extraescolars

Un dels serveis més visibles de l’AFA son les activitats extraescolars. En aquest enllaç podreu consultar totes les activitats que oferim pel curs 24-25. A l’inici de curs obrirem les inscripcions per totes les famílies que us incorporeu de nou al setembre perquè us hi pogueu matricular a través de la plataforma d’inscripcions AMPASOFT. 

ACTIVITATS. Les activitats extraescolars disponibles per als infants de I3 són iniciació esportiva, música, expressió i creació artística i creativitat. Aquest any també probareu una activitat de Ioga en família. Totes es realitzen un cop per setmana. Podeu consultar l’oferta completa d’activitats per al curs 2024-2025  CLICANT AQUEST ENLLAÇ

Per tal de fer la inscripció heu d’estar donats d’alta com a associats.

Totes aquestes gestions les podeu fer dins de l’ÀREA DE GESTIÓ PER LES FAMÍLIES: “ALTA I INSCRIPCIONS” al nostre web.


COM EM DONO D’ALTA?
1️⃣ Us registreu donant-vos d’alta aquí. (podeu fer-ho des del mòbil, tauleta o des de l’ordinador).
2️⃣ Espereu a rebre el correu confirmant l’alta -pot trigar unes hores ja que es fa manualment- i activeu usuari.
Us demanem que us doneu d’alta a Ampasoft fins el 31 de juliol encara que no feu cap inscripció fins el mes de setembre.
Aquí teniu el manual per si necessiteu ajuda extra a l’hora de donar-vos d’alta a la plataforma: Document d’ajuda per donar-vos d’alta
Si sou famílies que entreu de nou a l’escola a cursos que no son I3 i no voleu esperar fins a setembre, encara queden alguns grups oberts d’algunes extraescolars. Si no trobeu l’estraescolar que us interessa la inscripció a les activitats s’obrirà per vosaltres de nou al mes de setembre i s’iniciaran a l’octubre però és important estar registrat prèviament.

DUBTES SOBRE INSCRIPCIONS
Si teniu dubtes sobre inscripcions, heu de posar-vos en contacte amb la coordinadora d’extraescolars a:
Rosa de Lima (coordinadora d’extraescolars)
WhatsApp 722 335 175
coordinadoraextraescolars@afalallacuna.cat

 

 

Canals de comunicació entre les famílies i l’AFA

L’AFA es comunica amb les famílies per diferents canals:

  • NEWSLETTER. Els dilluns rebreu per mail el nostre butlletí setmanal prèvia subscripció on es recullen informacions rellevants de les diferents comissions, a més d’altres informacions que es poden enviar puntualment. Us podeu inscriure per rebre el butlletí setmanal al següent enllaç: Alta Newsletter 
  • WHATSAPP. L’AFA disposa d’un canal de WhatsApp on us podeu subscriure per rebre informació actualitzada: UNEIX-ME AL XAT 
  • ISTAGRAM. @AFALaLlacuna
  • FACEBOOK. https://es-es.facebook.com/AFAlallacuna/
  • PÀGINA WEB. A la pàgina web podeu trobar tota la informació de gestió pel que fa als serveis de l’AFA. També trobareu un apartat de noticies degudament actualitzat per tal que hi trobeu tota la informació relativa a l’AFA i a les seves activitats: www.afalallacuna.cat

Formar part de l’AFA

Hi ha vàries maneres de col·laborar amb l’AFA i ajudar-nos a dur a terme les nostres activitats:

Fer-se soci/a. Ho podeu fer en qualsevol moment des de l’aplicació per inscripcions de la pàgina web, a l’apartat ALTA I INSCRIPCIONS. El preu per al curs 2024-25 és de 50 € anuals. Enguany s’abonaran en un únic pagament a l’inici del curs. Si us voleu donar de baixa ho podeu fer contactant directament enviant un mail a  tresoreria@afalallacuna.cat 

Formar part d’alguna comissió o de la junta directiva. Podeu posar-vos en contacte amb alguna de les comissions de treball i oferir-vos a col·laborar amb ella segons la disponibilitat que tingueu. També podeu presentar-vos a algun càrrec de l’òrgan de govern de l’AFA (president/a, vicepresident/a, tresorer/a, secretari/a), que són escollits anualment o en cas de baixa abans d’esgotar el mandat. 

Col·laborar esporàdicament. Si penseu que podeu aportar la vostra feina a l’AFA de manera puntual i concreta, us podeu inscriure a la borsa de col·laboradors i col·laboradores, ja que sovint tenim necessitat de dur a terme tasques específiques i necessitem suport de persones expertes en alguns àmbits (il·lustració, fotografia, vídeo, disseny, arts, lingüística, nutrició, salut, música o simplement mans per ajudar amb la realització de les festes…).

Consell escolar
El Consell escolar és l’òrgan de participació dels diferents sectors de la comunitat educativa en el govern de l’escola. Està format pels representants de tota la comunitat educativa: direcció, professorat, alumnat, famílies, personal d’administració i serveis, representant de l’administració local i altres persones que el mateix Consell consideri necessàries. A banda dels pares i mares escollits mitjançant eleccions com a representants de les famílies al Consell, l’AFA també hi és convidada i hi té un membre representant-la.


També us pot interessar…