Obertes les inscripcions al casal d’estiu i a les colònies 2024

Publicat el 02/4/24

 

Informació rellevant sobre el casal

El casal es durà a terme a les instal·lacions de l’Institut Maria Espinalt.

Les instal·lacions estan climatitzades

INFANTIL: El pati té sorral. S’hi traslladará mobiliari adaptat de l’escola. També es farà ús del parc infantil de davant de l’institut (zona peatonal).

Hi ha dues tipologies de casal que es poden combinar per setmanes, com es vulgui:
▪Només lleure
▪Multisport + lleure

Multiesport:
✔ No és tecnificació.
✔ Cada dia de 9 a 11h faran un esport diferent: patinatge, vòlei, bàsquet i futbol.
✔ A partir de les 11h s’uneixen al casal de lleure.

L’institut no té cuina propia. Hi haurà servei de catering transportat des de les cuines de Fundesplai.

La propera reunió per les famílies inscrites serà al juny. Es farà a l’institut perquè els infants coneguin els espais.

Dates clau
Inscripcions: Inici del termini el 2 d’abril a estiu.fundesplai.org
Ajuts: Quan feu la inscripció, heu de marcar quina o quines beques voleu.
Beca de l’Ajuntament: del 2 d’abril al 3 de maig. Heu de tenir la inscripció al casal feta per demanar-la. El tràmit de sol·licitud es fa al web de l’Ajuntament.
Beca de Fundesplai: Es pot complementar la beca de l’Ajuntament amb la beca de Fundesplai. La sol·licitud es fa a través del web de Fundesplai.
Monitoratge de suport: del 2 d’abril a l’1 de juny. És important indicar a la inscripció si es necesita monitoratge de suport.

 

Casal d’Estiu a La Llacuna

 1. Modalitats: Casal de lleure i casal multiesports
 2. Edat: Està destinat a l’alumnat d’infantil i primària.
 3. Dates: El casal començarà el dia 25 de juny i finalitzarà el 26 de juliol.
 4. Preus:
  • Quota casal matí: Preu 71,75€ per setmana, amb horari de 9 a 13 h.
  • Quota casal matí i menjador: Preu 120,50€ per setmana, amb horari de 9 a 15 h.
  • Quota casal matí, menjador i tarda: Preu 137,75€ per setmana, amb horari de 9 a 16.30 h.
  • Quota servei d’acollida (matí): Preu 16€ per setmana, amb horari de 8 a 9 h.
 5. Temàtica casal lleure:Vols jugar, divertir-te i viure experiència creativa i molt emocionant? Amb l’arribada de l’estiu, l’Edifici MuArt s’acomiada d’una gran temporada. Durant aquest curs, milers de persones han passat per aquí. Tot i això sabem que, quan va obrir per primer cop, el MuArt s’omplia de famílies i gent de totes les edats que venien a gaudir-ne, però que des de fa uns anys, cada cop hi ha menys infants que el visiten i això fa trontollar la continuïtat del museu.Ara, a finals de juny el seu vigilant, en Carter, marxa de vacances i ens encomana l’emocionant missió de cuidar l’edifici fins que torni! Ha escampat i amagat les claus de les diferents sales per separat i només nosaltres tindrem les pistes per trobar-les. Així s’assegura que no cauen en mans equivocades…

  Abans de marxar en Carter ens adverteix que l’Edifici MuArt no és un museu normal i corrent. A les nits, surt la Lyra, una musa d’allò més entremaliada que li encanta capgirar les peces artístiques, canviar-les de lloc, amagar-les, camuflar-les entre altres obres i, fins i tot, diuen que amb la seva màgia aconsegueix que prenguin vida… Per què ho deu fer?

  Així doncs, cada setmana haurem de trobar una clau, que obrirà una de les sis sales del MuArt, i que ens permetrà gaudir i experimentar amb l’art de:

  … la llunyana Època Prehistòrica

  … la majestuosa Edat Antiga: amb Egipte i Roma

  … la misteriosa Edat Mitjana

  … l’enlluernadora Edat moderna

  …. i de la diversa Edat Contemporània

  Un cop dins de la sala ens trobarem un misteri a resoldre d’aquella època històrica. Allà dins ens esperaran reptes, jocs, experiments amb les diferents arts, i molt més!

  Tenim tot un estiu per viure els secrets i descobrir els racons més recòndits del MuArt, us atreviu a entrar?

 6. Temàtica casal multiesports: Vols gaudir d’un casal diferent on es combina l’esport i el joc? En aquest casal d’estiu de multieport es duran a terme activitats esportives durant l’estona del matí, però sense deixar de banda que el més important és que tots els infants puguin gaudir i relacionar-se els uns amb els altres. Per aquesta raó, no només es realitzaran entrenaments sinó que també es duran a terme activitats i jocs lúdics i culturals per tal de que tots/es puguin integrar-se, conviure i fer equip.

  Es tracta d’un casal d’estiu que uneix la pràctica de l’esport amb el lleure. Només es durà a terme per infants de primària.

DOSSIER INFORMATIU DEL CASAL D’ESTIU 2024

Inscripcions

Aquí teniu els enllaços al web de Fundesplai. Les inscripcions comencen el 2 d’abril de 2024:

Casal Lleure AFA Escola Llacuna – Fundesplai

Casal Multiesports AFA Escola Llacuna – Fundesplai

 

Descobreix l’Aventura de les Colònies Estiu 2024

Aquest estiu, oferim als nostres estimats llacunaires una experiència emocionant i enriquidora amb les colònies a Les Feixes i Can Mateu. Aquí tens totes les raons per les quals aquestes colònies són una oportunitat que no es poden perdre:

Per què marxem de colònies?

A partir d’una proposta d’activitats diverses, adaptades a les diferents edats dels infants i utilitzant una metodologia participativa i vivencial, treballem per assolir un bon nivell de qualitat pedagògica i, sobretot, intentem generar canvis positius en els infants a partir de treballar valors cooperatius, solidaris i de coresponsabilitat social.

5 raons de pes per marxar de colònies:

 1. Foment de l’autonomia personal: Les colònies ofereixen als llacunaires l’oportunitat de desenvolupar la seva autonomia personal, l’autoconeixement i la manifestació de la seva personalitat.
 2. Descoberta dels valors del territori: Promovem la identitat cultural i donem a conèixer els valors del nostre territori a través d’activitats adaptades.
 3. Eina única del sistema educatiu: Les colònies són una eina fonamental del sistema educatiu de Catalunya des de fa més de 125 anys, complementant els processos educatius a l’aula.
 4. Foment de la cohesió del grup: A través del treball cooperatiu i l’exploració de la natura, les colònies afavoreixen la cohesió del grup i promouen la curiositat.
 5. Experiència única i emocionant: Les colònies ofereixen una experiència única i emocionant que enriquirà els records dels nostres nens i nenes per sempre.

 

Campament a Les Feixes, de 5è a 6è, del 25 al 28 de juny de 2024
Descobreix l’Aventura a Les Feixes!

Enguany, els nens i nenes de 5è i 6è tenen l’oportunitat d’explorar i gaudir de la natura a Les Feixes, un terreny d’acampada excepcional. Aquí tens les característiques principals d’aquesta emocionant experiència:

Característiques de l’equipament a Les Feixes:

 • 56 places: Espai suficient per a una experiència d’acampada en grup divertida i memorable.
 • Sanitaris i dutxes: Instal·lacions sanitàries per garantir el confort i la higiene durant l’estada.
 • Espai de menjador amb llum: Un lloc acollidor per compartir àpats i moments agradables amb els companys.
 • Electricitat: Accés a electricitat per a les necessitats bàsiques i càrregues de dispositius.
 • Piragüisme i parc d’aventura: Oportunitats emocionants d’aventura i exploració per als joves que busquen noves experiències.

A Les Feixes, els llacunaires tindran l’oportunitat de connectar amb la natura, aprendre habilitats d’acampada i aventurar-se en activitats emocionants. És una experiència que els ajudarà a créixer, aprendre i crear records duradors.

Colònies a El Company, de P5 a 4t, del 25 al 28 de juny de 2024

El fet de modificar les dates de les colònies i campaments de manera que ocupin  la última setmana de juny, del dimarts 25 al divendres 28, ha comportat un moviment de casa pels petits, que estaven a Can Mateu a la mateixa finca on estan els de Campaments. Ara estaran a “El Company” a uns 4km de distància.

El Company és una majestuosa masia del poble de Vilanova de Sau, restaurada diverses vegades i envoltada de camps de conreu i boscos de sureres i alzines. Les llegendes, la història i la naturalesa misteriosa de les Guilleries aporten a la casa tot el seu encant. A més, és una casa de colònies sostenible amb la Certificació Biosphere. Un lloc ideal per fer excursions, descobrir el bosc, escoltar els ocells, fer activitats  i molt més!

No deixis passar aquesta oportunitat d’una experiència inoblidable per als teus fills! Si vols més informació, consulta el dossier informatiu CLICANT AQUÍ.

Inscripcions

Aquí teniu els enllaços al web de Fundesplai. Les inscripcions comencen el 2 d’abril de 2024:

Campaments Afa Escola LLacuna – Fundesplai

Colònies d’estiu Escola Llacuna – Fundesplai

Per a qualsevol dubte o consulta, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres: casalestiu@afalallacuna.cat