Joguines inclusives

Joguines inclusives. Algunes recomanacions per aquest Nadal

S’apropen les festes, i els Reis Mags ja es preparen per aconseguir regals ben bonics per a tots els nens i les nenes.

Per això, des de la comissió d’educació inclusiva hem pensat en algunes propostes per ajudar-los una mica. A continuació us proporcionem un llistat de pàgines web.

Jugaia: En aquesta pàgina trobareu joguines inclusives.  A més, també tenen joguines per a persones amb dificultats d’aprenentatge, de comunicació i llenguatge, o joguines per a socialitzar-se.

Hoptoys: Aquesta botiga online disposa d’una bona varietat de joguines adaptades a diferents capacitats mentals, visuals, auditives i motores…

Specialtoys: A més de joguines tenen una gran varietat de materials per a teràpia ocupacional i logopèdia. Resulta molt interessant!

Alfabet braille

Al marge d’aquestes pàgines, cada cop són més les botigues que tenen en compte les diferents necessitats de les persones. Ara, per exemple, ja es poden trobar arreu joguines aptes per a persones celíaques: maquillatges o plastilines sense gluten.

Les grans marques també s’estan esforçant a oferir opcions més inclusives. Existeixen les joguines no sexistes i sense estereotip de gènere, Barbies que tenen cossos diferents, colors de pells o trets facials, crosses, kit de diabetis, pròtesis… Legos amb cadires de rodes, nines amb implants coclears…

nines inclusives

A més d’aquestes opcions també podeu recórrer a les joguines solidàries. Comprant i regalant joguines solidàries no només ajudem a qui mes ho necessita, sinó que, a més, esteu educant en valors socials i cívics, ensenyant als més petits a desenvolupar l’empatia, la gratitud i la generositat envers els altres. Com a exemple d’això volem esmentar les “Baby Pelones”, que són nines 100% solidàries per col·laborar amb els nens malalts de càncer; els “Nonitos”, un peluix del qual es destina la recaptació a la detecció precoç de l’autisme; o les ja més que conegudes joguines d’Unicef. Aquestes darreres tenen el seu propi catàleg i el benefici es destina a garantir i protegir els drets dels nens arreu del món.

Esperem que aquest document us hagi estat d’utilitat,

Bones Festes


Famílies,

Actualment només hi ha una persona en aquesta comissió.

Si ens doneu un cop de ma podrem seguir treballant en els projectes sobre EDUCACIÓ INCLUSIVA que ja estan en funcionament i posar-ne en marxa de nous.

Envieu un mail a inclusiva@afalallacuna.cat