L'AFA s'adhereix al manifest conjunt per reclamar mesures més contundents per la seguretat i contra la contaminació i el soroll.

L’AFA s’adhereix al manifest conjunt per reclamar mesures més contundents per la seguretat i contra la contaminació i el soroll.

L’AFA s’ha adherit al manifest unitari de protesta, al qual ja s’han adherit més de 50 AFAs, per una major pacificació i seguretat als entorns escolars, menys contaminació i menys soroll. Perquè davant de cada escola hi hagi un únic carril de circulació de cotxes. Per una ciutat on deixi d’haver-hi autopistes urbanes i torni a haver-hi carrers segurs.

TALLS DE TRANSIT

Les famílies de 36 escoles de la ciutat, alarmades pels efectes de la contaminació i el soroll en la salut i el desenvolupament cognitiu dels infants, han decidit organitzar-se per fer talls periòdics de trànsit els divendres i reclamar una major pacificació i seguretat als entorns escolars. A banda, en l’actual situació de pandèmia de Covid-19, la necessitat de més espai per mantenir la distància de seguretat en les entrades i sortides és més evident que mai. 

Aquestes accions reclamen la necessitat de pacificació de les escoles en entorns on els nivells de contaminació i soroll sobrepassen, en molt, els màxims legals i exigits per organitzacions internacionals com l’Organització Mundial de la Salut. 

La Societat Catalana de Pediatria ja va alertar recentment que calen “mesures urgents per millorar la qualitat de l’aire a prop dels centres educatius“, ja que la contaminació atmosfèrica pel trànsit motoritzat “és un dels principals factors de risc per a la salut dels infants“. Es pot trobar informació més detallada consultant el seu informe Posicionament sobre salut i medi ambient de la infància i adolescència en temps de COVID-19. 

Des de l’aFFaC s’ha fet una crida a totes les AFA a unir-se a la #RevoltaEscolar, no només per una qüestió de salut i climàtica, sinó també educativa. La demanda de zones de pacificació al voltant de les escoles com una eina per a la lluita contra la contaminació ambiental i acústica és una forma d’educar als nostres fills i filles en la forma de relacionar-se amb l’entorn i en la importància de la sostenibilitat ambiental per fer front a l’emergència climàtica. 

Desenes d’escoles s’han sumat ja a aquesta #RevoltaEscolar, després d’un primer tall únic del carrer Mallorca promogut per l’AFA de l’escola Auró, que va servir d’espurna per a una acció col·lectiva sense precedents que ja va aglutinar 17 talls de carrer simultanis el darrer divendres, 11 de desembre de 2020. El doble d’AFAs (34) s’han sumat a la nova acció del proper divendres, 15 de gener. La protesta pretén tenir una continuïtat quinzenal. 

MAPA DE TALLS DE TRÀNSIT SIMULTANIS A BARCELONA 
Divendres 15 de gener de 2021 a partir de les 16:30h

També us pot interessar…