Les famílies de les escoles “revoltades” contra la contaminació ens reunim per primer cop amb Ada Colau

Les famílies de les escoles “revoltades” contra la contaminació ens reunim per primer cop amb Ada Colau

Les famílies de les escoles adherides a la Revolta Escolar ens hem reunit aquest divendres al Saló de Cent amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per traslladar les nostres reivindicacions pel que fa a la pacificació dels entorns dels centres educatius. És la primera vegada que les AFA ens reunim amb el govern municipal per tractar aquesta qüestió, després dels talls periòdics que hem fet diverses escoles de la ciutat per reclamar carrers amb menys trànsit.

A la trobada hem assistit una delegació de 27 representats d’associacions de famílies d’alumnes d’escoles, en representació del centenar de centres educatius adherits al manifest de la Revolta Escolar. Totes coincidim en que els nivells de contaminació i soroll són “alarmants” en alguns punts de la ciutat. Si bé valoren positivament la “sensibilització” de l’Ajuntament amb aquesta qüestió, hem traslladat tant a l’alcaldessa com als tinents d’alcalde Janet Sanz i Jordi Martí que no s’està fent tot el que caldria.

Amb la reunió hem volgut provocar un “punt d’inflexió” en les intervencions de l’Ajuntament als entorns de les escoles. La trobada, però, de moment no ha servit per aconseguir cap avenç en aquest sentit, així que haurem de seguir fent accions i treballant per arribar a consensos amb l’Ajuntament sobre les accions que proposem des de la #RevoltaEscolar per “portar actuacions que la ciutat pugui assumir” tal i com ho ha expressat el govern municipal.

Nosaltres farem el pròxim tall de carrer divendres vinent, 12 de març i us esperem a totes per seguir reclamant uns entorns escolars més segurs i més saludables.


També us pot interessar…