Les famílies llegim contes pels infants de l'escola (i en sortim vius!!!)

[vc_row 0=””][vc_column 0=””][vcex_spacing size=”40px”][vcex_heading source=”post_title” tag=”h4″ color=”#838383″ font_size=”30″][/vc_column][/vc_row][vc_row 0=””][vc_column 0=””][vcex_image_flexslider css_animation=”fadeIn” animation=”fade_slides” animation_speed=”500″ loop=”true” slideshow_speed=”2000″ control_thumbs=”false” image_ids=”7408″][vcex_spacing 0=””][vc_column_text font_size=”-“]Per Sant Jordi l’escola s’omple de moviment: la venda de roses dels de sisè, el passeig per les parades de La Rambla, els tallers de manualitats: punts de llibre, dracs…  i a més de totes questes activitats, l’escola demana la col.laboració de les famílies per fer de lectors i lectores de contes. Per molts, aquesta era la primera vegada i estàvem plens de pors -aquelles pors que tenim els adults- per si les nostres històries no eren prou interessants, per si no ens sortien les paraules o per estar al nivell d’aquest públic tant especial com sincer.
A les 9:30h, els dotze pares i mares que ens vam presentar voluntaris ocupàvem ja el nostre espai per rebre als diferents grups. Quins nervis! A primera hora teníem programats quatre passes amb infants de P3 a 3r, barrejats en grups de 18 alumnes. Després, una petita pausa i torne’m-hi! Tres passes més, ara amb els grans, de 4rt. a 6è.
La vivència és intensa i molt personal, així que millor que alguns dels lectors per un dia us ho expliquem en primera persona:
Jordi Martín, Cap d’estudis de La Llacuna
Sant Jordi és un dia molt bonic, i a l’escola ens agrada celebrar-ho com cal. Una de les activitats que fem i que més ens agrada, és obrir les portes de l’escola a mares, pares, avis, àvies, tiets o tietes, perquè vinguin a explicar contes a tots els infants.
Aquest any, ens han explicat unes històries fantàstiques, i ho han fet realment bé. Ens han fet gaudir molt amb la seva imaginació, creativitat i capacitat comunicativa.
Aquests dies ens refermen ambla idea de la importància i riquesa que té, la col·laboració estreta amb les famílies, treballant tots i totes amb una sola direcció en benefici dels nostres alumnes.
Fem escola i fem Llacuna plegats!!!
JORDI, pare de P5
Dilluns vaig poder tornar a gaudir de passar una estona amb els nens i les nenes de l’escola, un dia tan màgic com és el de Sant Jordi.
Amb l’ajuda del Jordi Martín, vaig fer lectura del conte “Feres Ferotges” de Chris Wormell, on un nen, que es perd al bosc, es troba amb un grups d’animals als que acaba espantant explicant-los el que la seva mare sempre li ha dit: que al bosc es pot trobar feres ferotges que li poden fer molt de mal, cosa que espanta als propis animals.
No és el primer any i no serà l’últim. El millor es poder veure com tots els nens i nenes escolten atents el conte i expliquen com s’ho imaginen i com pensen que anirà l’història. Crec que així ajudem a que entrin al mon de la lectura i a descobrir tot allò que ens aporta… poder imaginar un mon diferent. 
Jo tornaré a fer-ho sempre que pugui.
La Llacuna la fem entre tots i totes… Seguim!
LAURA, mare de P4
Había una vez una cuentista a  la que le encantaba inventar y contar historias. Un día la invitaron a la fiesta de los libros en un castillo habitado por unos divertidos seres pequeños y medianos. La ilusión de la cuentista se hizo emoción al contar su cuento y ver cómo los ojos de los pequeños seres brillaban con destellos y sus bocas abiertas se volvían sonrisas. Y al escuchar “hoy mi deseo se ha hecho realidad, mamá”  la cuentista acabó derritiéndose de amor y en una rosa se transformó.

LUCIE, mare de P4
Que bonita mañana en compañía de las niñas y de los niños de la Llacuna!
Allí estaba yo, un poco nerviosa, sin saber que cuento iba a contar y si las palabras iban a fluir… Allí estaba yo, dando vueltas (y comiéndome las uñas) cuando llegaron los grupos…15 niños en total! 15 sonrisas con 30 ojitos y 30 orejas! Sentados, atentos…escucharon la historia del Rainbow Warrior.
Después de la lectura, tuvimos un tiempo de reflexión muy bonito durante el cual salieron preguntas tan sorprendentes como inteligentes. Les tuve que asegurar varias veces que eso no era un cuento sino una historia real!!!
Plantando semillas… y creciendo siendo guerreros del arco iris!
ELISENDA, mare de P4
Per mi, el dia de Sant Jordi sempre ha estat especial. El meu pare em va fer estimar els llibres i ara, gràcies a aquesta iniciativa puc compartir aquesta passió amb el meu fill i amb els nens i nenes de l’escola, aquest espai “desconegut” tan important on ell passa el seu dia a dia. Gràcies per deixar-me formar-ne part per unes hores. Em va commoure com els grans tenen cura dels petits, com els petits son plenament autònoms, les preguntes i les idees que els generaven les històries que vaig explicar. Realment es genera una energia fantàstica. Els vostres fills i les vostres filles son meravellosos, apassionats i amaguen un lector dins, fins i tot els que prefereixen els videojocs!

Segurament tots intentarem repetir l’any vinent i potser alguns de vosaltres també us animeu. L’experiència, s’ho val!
Font imatge: WEB Ayuntamiento de Alcalá de Henares[/vc_column_text][vcex_spacing 0=””][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]