Manifest de la Plataforma per la defensa de l'educació pública del Poblenou

[vc_row 0=””][vc_column 0=””][vcex_spacing size=”40px”][vcex_heading source=”post_title” tag=”h4″ color=”#838383″ font_size=”30″][vcex_spacing size=”40px”][vc_single_image image=”8019″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

NO VOLEM MÉS BARRACONS: els alumnes de moltes escoles del barri han estat molts anys en barracons: L’Arenal de Llevant, Pere IV, Fluvià, La Llacuna, Sant Martí… I ara, La Mar Bella, L’Auditori, La Flor de Maig i, encara, l’Institut Maria Espinalt.

NO VOLEM MÉS MASSIFICACIÓ D’ALUMNES NI BOLETS, que des de fa més de deu anys suporten les escoles i els instituts del barri.

NO VOLEM MÉS DE 25 ALUMNES a les aules d’infantil i primària NI MÉS DE 30 ALUMNES a les aules d’ESO.

VOLEM QUE TOT L’ALUMNAT DE SISÈ TINGUI GARANTIDA LA PLAÇA DE PRIMER D’ESO ALS INSTITUTS DEL BARRI. Per això, volem l’adscripció als CINC instituts del barri.

VOLEM UN CALENDARI CLAR de projecte i construcció de l’Institut 22@ i les escoles Auditori i La Flor de Maig, el compliment del calendari compromès de les obres de l’escola La Mar Bella i compromís del nou institut per al curs 2022-2023.

VOLEM ELS RECURSOS HUMANS I MATERIALS NECESSARIS PER UNA EDUCACIÓ DE QUALITAT, des del primer dia de curs amb substitucions i personal de suport suficient (vetlladors/es, monitors/es…) per atendre totes les necessitats educatives dels nostres fills i filles.

VOLEM UNES BONES CONDICIONS LABORALS DEL PERSONAL DOCENT, vetlladors/es, monitors/es i personal del migdia.

VOLEM INVERSIÓ DEL 6% DEL PIB EN EDUCACIÓ, com marca la LEC.

VOLEM una Escola INCLUSIVA amb recursos suficients per aquesta tasca, que s’adapti a totes les diversitats (funcionals, de gènere, socials, orígens, etc) del seu alumnat. Cap nen o nena pot patit segregació escolar del Sistema Educatiu per ser ell o ella mateixa.

VOLEM UNA ESCOLA PÚBLICA ARRELADA AL BARRI i a les seves realitats, crítica, reflexiva rigorosa i sense por.

VOLEM QUE ELS FONS PÚBLICS TAN SOLS FINANCIN ESCOLES PÚBLIQUES, i que s’estableixi un calendari perquè algunes escoles concertades o de gestió privada però nodrides amb fons públics passin a la xarxa pública amb gestió pública.

NO VOLEM UN DECRET DE MENJADORS com el que s’ha plantejat aquest any, que privatitza el servei a les escoles.

NO VOLEM QUE LES FAMÍLIES ACTUÏN DE FINANÇADORS DE LES ADMINISTRACIONS ni que hagin de pagar les mancances de recursos de les escoles i els instituts provocades per la deixadesa del Consorci d’Educació Pública.

I per tot això, EXIGIM UNA EDUCACIÓ PÚBLICA I DE QUALITAT PER ALS NOSTRES FILLS I FILLES, QUE LA INVERSIÓ EN EDUCACIÓ ESDEVINGUI UNA PRIORITAT DE LES ADMINISTRACIONS I QUE EL 6 % DELS PRESSUPOSTOS ES DESTINI A EDUCACIÓ.

 

Poblenou, gener del 2019

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]