Menjar amb el mateix plat el primer i el segon

[vc_row][vc_column][vcex_spacing 0=””][vcex_heading text=”Menjar amb el mateix plat el primer i el segon” color=”#838383″ font_size=”30″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”6638″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Arrel de l’enquesta de satisfacció i de la sessió de treball amb els monitors de l’Espai Migdia, durant aquest nou curs volem dur a terme diversos canvis en l’Espai Migdia que creiem que permetran als nostres fills i filles gaudir de un millor espai i ambient.
Periòdicament us anirem informant dels canvis que s’aniran implantant.
Una de les modificacions que ja hem començat a instaurar és el fet de menjar amb el mateix plat el primer i el segon, exceptuant els dies que de primer hi ha crema, sopa o algun tipus de salsa. Diversos motius ens han portat a pensar que aquest canvi pot ser beneficiós per a tots. A l’hora del dinar, els monitors de l’Espai Migdia estan per acompanyar els nens i nenes en el moment de menjar, si reduïm les seves tasques de treure i posar plats creiem que es poden dedicar millor a fer aquest acompanyament. Reduint el canvi de plats estem reduint el consum d’aigua, energia i sabó, i per tant utilitzant menys recursos estem sent més respectuosos amb el medi ambient. Tenint en compte que són gairebé 400 persones per dia, 5 dies a la setmana, el consum total és molt alt. D’aquesta manera també reduïm la quantitat de plats que necessitem tenir a disposició del menjador.
Aquest canvi va de la mà amb d’altres que s’aniran implementant durant les properes setmanes, com per exemple, les salses estaran en un bol a banda i els alumnes se serviran sols el seu menjar; d’aquesta manera fomentem l’autorregulació, es serviran els aliments de la manera que a ells els agradi i hauran de pensar en el grup, ja que han de tenir en compte que el menjar és per a tots. Totes aquestes mesures van acompanyades dels conceptes que s’han transmès en el menjador, com que provin de tot sempre i quan hi hagi uns mínims de cada aliment en el plat.
Finalment volem comentar que hem visitat escoles similars a la nostra amb projectes de menjador molt interessants i totes elles apliquen aquest sistema.
Esperem que canvis com aquest permetin millorar l’Espai Migdia dels nostres fills i filles, i si teniu qualsevol dubte o necessiteu algun aclariment no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a: menjador@afalallacuna.cat[/vc_column_text][vc_column_text font_size=”15″][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]