Nova representant de l'AFA al Consell Escolar

[vc_row 0=””][vc_column 0=””][vcex_spacing size=”40px”][vcex_heading source=”post_title” tag=”h4″ color=”#838383″ font_size=”30″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text 0=””]A la reunió de l’AFA de gener es va fer una votació per escollir la representant de l’AFA al Consell Escolar entre les dues candidates que s’havien presentat a petició de la Junta.
Per unanimitat es va designar com a representant de l’AFA al Consell Escolar a Tere Pérez, mare de tercer.
Us recordem que el representant de l’AFA fa d’enllaç entre la Junta de l’AFA i el Consell Escolar.
Les famílies, a través del mail comunicacio@afalallacuna.cat, poden fer-li arribar els suggeriments o inquietuds que considerin importants per poder tractar-los al Consell Escolar. De la mateixa manera, les famílies també disposen dels representants de les famílies: Loli Muñoz, Anna Clavera, Silvia Aguilera i Jordi Mestres.
Molts pares i mares es pregunten sovint què és això del Consell Escolar i per a què serveix. Els professionals dels centres i les famílies compartim un objectiu: el creixement personal i social dels fills. Les decisions que es prenen al consell escolar són claus per al funcionament i la millora del centre i, per tant, també per a l’èxit educatiu de tots els alumnes. És per aquest motiu que la participació i implicació dels pares i mares al consell escolar és tan important.[/vc_column_text][vcex_spacing][vcex_heading text=”Què és el Consell Escolar?”][vcex_spacing][vc_column_text 0=””]El Consell Escolar és l’òrgan de participació dels diferents sectors de la comunitat educativa en el govern dels centres. El formen els representants de la direcció de l’escola, professors, alumnes, famílies, personal d’administració i serveis, un representant de l’administració local i altres persones que el mateix consell consideri necessàries.
La funció principal del Consell Escolar és participar en la presa de decisions en relació amb aquells temes importants per al funcionament i l’organització del centre: el projecte educatiu, la programació general, la gestió econòmica, la resolució dels conflictes, les activitats extraescolars, l’horari lectiu, etc.
Els representants del Consell Escolar són escollits per un període de quatre anys, però cada dos anys es convoquen eleccions per renovar la meitat dels seus membres.
Al Consell Escolar hi ha un pare/mare que actua com a contacte i en representació de l’AFA, transmetent tots els acords i temes tractats perquè els socis puguin rebre aquesta informació. A més, també s’encarrega de defensar les posicions de l’AFA dins del Consell Escolar.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]