Plataforma per l’educació pública del Poblenou

La Plataforma per l’educació pública del Poblenou neix a partir d’un grup de persones de l’Assemblea Social del Barri i de participants de l’antiga Plataforma per l’Ensenyament Públic del Poblenou. Hi participen les AFA i AMPA dels centres d’educació pública del barri, membres de l’Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou i representants de la Comissió d’Educació de l’Assemblea Social.

Els centres que actualment en formen part son: Arenal de Llevant, Auditori, Brusi, Flor de Maig, Fluvià, La LLacuna, La MarBella, Les Acàcies, Pere IV, Sant Martí, Provençals, Front Marítim, Maria Espinalt i Quatre Cantons

 
Els objectius de la Plataforma son defensar la educació pública de qualitat mitjançant actuacions conjuntes de denúncia de les retallades que pateix aquesta. Cal crear dinàmiques col•lectives entre les diverses escoles i entitats per a fer-hi front i la Plataforma és qui les coordina.

Ens reunim mensualment per fer el seguiment del que passa als diferents centres -escoles i instituts- del barri i planifica accions per visibilitzar tant les reivindicacions compartides com les que no. Sumar, multiplica. 
 
Des de la comissió d’Educació pública en xarxa us mantindrem informats de les reivincicacions i de les mobilitzacions que es duguin a terme durant aquests curs.

Principals reivindicacions pel curs 2021-2022

  • La construcció de l’equipament esportiu i de l’institut Joncar al solar dels carrers Sancho de Avila/Llacuna.
  • La construcció de l’escola Flor de Maig al solar del C/Badajoz, tal com s’havia compromès l’anterior equip de govern municipal.
  • La planificació de l’institut necessari el curs 25/26, per la sortida de 3 grups addicionals de les escoles.