Plataforma per l’educació pública del Poblenou

La Plataforma per l’educació pública del Poblenou neix a partir d’un grup de persones de l’Assemblea Social del Barri i de participants de l’antiga Plataforma per l’Ensenyament Públic del Poblenou. Hi participen les AFA i AMPA dels centres d’educació pública del barri, membres de l’Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou i representants de la Comissió d’Educació de l’Assemblea Social.

Els centres que actualment en formen part son: Arenal de Llevant, Auditori, Brusi, Flor de Maig, Fluvià, La LLacuna, La MarBella, Les Acàcies, Pere IV, Sant Martí, Provençals, Front Marítim, Maria Espinalt i Quatre Cantons

 Els objectius de la Plataforma son defensar la educació pública de qualitat mitjançant actuacions conjuntes de denúncia de les retallades que pateix aquesta. Cal crear dinàmiques col•lectives entre les diverses escoles i entitats per a fer-hi front i la Plataforma és qui les coordina.

Ens reunim mensualment per fer el seguiment del que passa als diferents centres -escoles i instituts- del barri i planifica accions per visibilitzar tant les reivindicacions compartides com les que no. Sumar, multiplica.  Des de la comissió d’Educació pública en xarxa us mantindrem informats de les reivincicacions i de les mobilitzacions que es duguin a terme durant aquests curs.https://afalallacuna.cat/wp-content/uploads/2021/10/PlataformaEducacioP9_juliol_2021.mp4

Principals reivindicacions pel curs 2021-2022

  • L’escola La  Flor de Maig seguirà patint els greuges de no tenir una planificació definitiva els propers anys? Ara mateix no tenen gimnàs, ni cuina pròpia.
  • Quan els alumnes de l’institut Joncar arribin a batxillerat, on faran les classes?
  • Quins passos s’estan fent per l’institut necessari el curs 23/24, en que surten 3 grups addicionals de les escoles Arenal de Llevant, La Mar Bella i Pere IV.
  • S’està reservant solar i planificant el projecte i la construcció del nou institut?