Reactivem el projecte "Camí escolar, espai amic"

[vc_row 0=””][vc_column 0=””][vcex_spacing size=”40px”][vcex_heading source=”post_title” tag=”h4″ color=”#838383″ font_size=”30″][vcex_spacing 0=””][vc_video link=”https://vimeo.com/149003404″ align=”center”][vcex_spacing 0=””][vc_column_text font_size=”-“]Hola famílies!
Des de la comissió  de mobilitat us volem informar de que activem de nou el projecte de “Camí escolar, espai amic” de la escola. Estem molt il·lusionats amb aquesta proposta que va néixer ja fa gairebé 18 anys i on l’escola hi participava des del 2008. Ara que hem aconseguit que la comissió de mobilitat arrenqui de nou, tornem a donar-li forma al projecte i necessitem ens ajudeu.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row 0=””][vc_column 0=””][vcex_heading text=”Coneixes el projecte “Camí escolar, espai amic”?”][vcex_spacing 0=””][vc_column_text font_size=”-“]El “Camí escolar, espai amic” pretén que els nois i noies de la ciutat guanyin autonomia personal i qualitat de vida mentre van i vénen sols a l’escola, passegen pel parc, van al casal o a fer esport…, promovent alhora un compromís de participació de la comunitat. En aquest cas la nostra intenció es donar autonomia als nens i nenes de 3r i 4t, i per això farem una campanya de sensibilització i informació a l’escola per tal d’arribar a tothom a que li interessi.
Definim el projecte “Camí escolar, espai amic” com una estratègia educativa, de participació i de barri que compta amb un gran potencial transformador i de millora de l’entorn físic i relacional, si es desenvolupa en determinades condicions. Anar sols a l’escola, més ben dit, anar a l’escola amb amics i amigues i sense la companyia d’un adult, és positiu per als infants -a partir d’una certa edat, és clar- des de molts punts de vista: responsabilitat, autonomia, coneixement del barri, solidaritat, identificació del risc, sentiment de pertinença, de participació i de gaudi, sempre que es donin certes condicions.
Cada projecte té la seva pròpia idiosincràsia, depenent de les característiques de cada centre i de les potencialitats i problemàtiques concretes de cada entorn escolar. La planificació, òbviament, té en compte aquestes particularitats.
A l’àrea de més afluència de nens i nenes s’identifiquen els comerços o entitats mes rellevants pels infants i se’ls explica el projecte perquè valorin si volen formar part del que anomenem xarxa de botigues amigues. L’adhesió dels comerciants al projecte es treballa botiga a botiga per part de les famílies involucrades a la comissió de mobilitat, i normalment el resultat és especialment satisfactori.
Si estàs interessat en participar-hi envia’ns un correu a mobilitat@afalallacuna.cat
Ben aviat rebreu per email una enquesta molt important per nosaltres, que ens permetrà desenvolupar les tasques de millora i coordinació del projecte. És molt important que l’ompliu si esteu interessats en el projecte, ja que nomes us ocuparà 10 minuts del vostre temps.
Moltes gràcies pel vostre temps i recordeu, La Llacuna la fem tots!!
Fins aviat!
 
Carolina, Laura i Hugo
Comissió de mobilitat AFA[/vc_column_text][vcex_spacing size=”10px”][/vc_column][/vc_row][vc_row 0=””][vc_column 0=””][vcex_heading text=”Més informació”][vcex_spacing 0=””][vc_column_text font_size=”-“]Si vols més informació aquí tens l’enllaç al web de “Camí escolar” de l’IMEB (Institut Municipal d’Educació): “Camí escolar, espai amic”[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]