Recomanacions literàries d’hivern pels petits (I3, I4 i I5)

Recomanacions literàries per NADAL 2023

Des de la Comissió Biblioteca mixta de l’escola i l’AFA, formada per mestres i famílies, pensem que un llibre sempre és un bon regal. Per això, us fem arribar aquesta selecció de títols, que pensem que poden ser una bona opció per regalar durant aquestes festes. Veureu que són propostes ben diverses i per a totes les edats. Esperem que us agradin i que gaudiu de la lectura en família!

«Per viatjar lluny, no hi ha millor nau que un llibre» Emily Dickinson.

PETITS (I3, I4 i I5)

 

JALBERT, Philippe.Dins del bosc. Busca i troba 100 animals.
Tramuntana editorial, 2023.
(disponible en castellà)

Al llindar del bosc, dos esquirols estan a l’aguait, han perdut el seu petitó. Segueix-los pels camins, cap als indrets més profunds del bosc, acompanyant-los en la seva cerca per trobar-lo.Al llarg de les pàgines, toparàs amb diverses famílies d’animals. Obre bé els ulls, molts estan camuflats en el paisatge.També hi ha alguns intrusos sorprenentsEstàs a punt per trobar-los? Atenció, n’hi ha més de 100!

 

 

CATHON. Mimosa i Sam.
Bindi Books, 2022.
(disponible en castellà)

Còmic de lletra de pal i de gran qualitat gràfica i il·lustracions suaus i amables on la natura és sempre present.

Els seus dos protagonistes,  entranyables i divertits connectaran amb els més petits a través d’unes històries de trama senzilla en les què es resolen petits conflictes.

Sèrie de còmic publicada per la prestigiosa editorial canadenca Comme de géants, traduïda a 7 llengües.

 

JUNE, Rebecca.
Mentre dorms.
Zahorí B
ooks, 2023.
(disponible en castellà)

PER QUÈ NECESSITEM DESCANSAR? I QUÈ PASSA MENTRE DORMIM?

Mentre dorms com una cançó de bressol en forma d’àlbum il·lustrat que convida als més petits al descans, explicant per què és important dormir i què passa mentre nosaltres estem dormint.

La segona part ens explica els efectes de dormir dins del nostre cos i com n’és de necessari el descans. També què passa de nit al cel, als boscos o deserts; i com afecta en alguns animals. Les il·lustracions de Quim Torres, juganeres i molt boniques, acompanyen i ajuden a entendre el text perfectament.


MENA, Pato.
Atacama. On van les viscatxes
?
A Buen Paso, 2023.
(disponible en castellà)
Les viscatxes són uns simpàtics rosegadors que viuen al desert d’Atacama i als que agrada prendre el sol en família. Estan sempre atents al que indica la viscatxa gran que vetlla perquè totes estiguin fora de perill dels animals i les calamitats que es troben als imponents paisatges del desert.

Quan arriba la nit, serà la més petita de la família la que se’n adoni del regal que el desert els ofereix al final del dia. En aquesta nova obra, l’autor ens descobreix la meravella i la biodiversitat del desert d’Atacama, els animals que l’habiten, els colors, els paisatges i el majestuós cel nocturn.

 

 

 

 

RAISSON, Gwendoline; LE HUCHE, Magali.
Mi Super familia.
Flamboyant, 2019.
(disponible en català)
Les famílies contemporànies són… un embolic! Amb gran sentit de l’humor, Gwendoline Raisson i Magali Le Huche il·lustren el clàssic «cada família és un món» a través de la superfamília del Tomàs i des d’un punt de vista nou i actual.

Trobem germanastres i germanes, cosins a l’altra banda del món o que encara no han sortit de l’ou, minitiets, un pare que va créixer amb dues mares, un Iaio Esquí campió en totes les modalitats… En resum, una superfamília que creix a cada pàgina!“La idea de família normal ha canviat”. Descobreix-ho amb el Tomàs a través de les pestanyes que es despleguen, les finestres que s’obren i les pàgines que s’allarguen.

 

 

 

 

GAJATE MOLINA, Mariajose.
Perdut.
Bindi Books, 2023.

No se sap com, però un ós polar arriba a una ciutat desconeguda, per ell un lloc molt estrany. Se sent perdut i la gent està massa ocupada per donar-li un cop de mà, fins que una nena l’acull i se l’emporta a casa.

Ella li ensenya que pot trobar amor, amistat i ajuda en una ciutat gran i freda.Però aquell lloc no és on l’os ha d’estar! Entre els llibres de la nena l’os descobreix una il·lustració coneguda, un paisatge polar!

Una història sobre el poder de l’amistat i com aquesta fa que no et sentis tan perdut i, fins i tot, et guiï en el camí de tornada a casa.

 

 

 

 

 

BRUSA, Mariasole; SEVILLA, Marta.
Coses de Bruixa.
Nubeocho. 2019

Aquesta bruixa vol segrestar un nen.

Volant amb la seva escombra arriba al parc i allí troba a Nicolau jugant amb unes nines.