Resum de la xerrada "El repte dels límits"

[vc_row 0=””][vc_column 0=””][vcex_spacing size=”40px”][vcex_heading source=”post_title” tag=”h4″ color=”#838383″ font_size=”30″][vcex_spacing size=”40px”][vc_single_image image=”7828″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Dijous passat l’Alba Soria de l’Associació InVia va realitzar la xerrada «El repte del límits i les normes». A la xerrada hi van assistir mares i pares majoritàriament de cicle infantil, a més d’una mestra de la nostra escola i una mestra en pràctiques de l’escola Fluvià.
La xerrada va començar remarcant la importància de posar límits i normes als nostres fills i filles, ja que és a partir d’aquests que, no només s’estableix la convivència amb la resta de gent que ens envolta, sinó que es proporciona la seguretat, amor, afecte i protecció que els nostres fills necessiten pel seu correcte desenvolupament.
Els estils educatius condicionen com es posen aquests límits i és important trobar l’equilibri entre l’autoritarisme i el permissivisme, perquè la convivència entre mares/pares i filles/fills sigui la més adequada. Aquests límits i normes haurien de ser en general clars, senzills i possibles, sempre adaptats a l’edat del nen/a i s’haurien d’expressar sempre en positiu.
A més, va explicar algunes tècniques que es poden utilitzar davant de conductes no desitjades per part dels infants i va donar algunes pautes de com gestionar les situacions en les quals se’ns fa difícil que l’infant accepti les normes i/o límits.
Cal destacar que un dels temes que va despertar més interès entre les mares i els pares que van assistir a la xerrada va ser la gestió de les emocions tant per part de l’infant com de l’adult. És per això que la comissió de Diàlegs està organitzant una segona xerrada per aprofundir en aquest tema.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]