Reunió informativa oberta sobre La Festa de les cultures 2021

Reunió informativa oberta sobre La Festa de les cultures 2021

Potser encara teniu dubtes sobre si participar o no a La Festa de les Cultures d’enguany. Si voleu saber de que va això de la festa i el que implica participar, dijous 22 d’abril a les 19 h hem preparat una reunió informativa oberta a totes les famílies on us explicarem com serà aquesta edició on-line per tal que l’essència de la festa i sobre tot el fet de compartir les diferents cultures que conviuen a l’escola no es perdi.

Què vol dir que serà on-line? Ens haurem de connectar tots en directe?

No, no cal connectar-nos tots en directe. Com aquest any no podem fer-la presencialment hem pensat que els participants poden filmar un petit vídeo amb el mòbil i enviar-nos-el per penjar-lo al canal de youtube de l’AFA. Així tothom podrà gaudir d’aquests continguts quan li vagi bé. Aquests vídeos estaran visible per totes les famílies a partir del dia 21 de maig, Dia Mundial de la Diversitat Cultural pel Diàleg i el Desenvolupament.

Quantes cultures s’han apuntat fins ara?

De moment s’han apuntat famílies de Veneçuela, Perú i Mèxic.

Em voldria apuntar però no conec a ningú…

Potser voleu participar però no us atreviu perquè no coneixeu ningú més a l’escola de la vostra mateixa cultura… No patiu, no esteu soles. Nosaltres, des de la comissió, us posarem en contacte entre vosaltres perquè us organitzeu.

Això de La Festa de les Cultures, què és?

Per les famílies de P3 i P4 que ho sapigueu de que va aquesta trobada, us direm que en aquesta festa les famílies de l’escola mostren els seus orígens a través de la música, la gastronomia, les danses, les tradicions… A l’escola, com al nostre barri, hi conviuen desenes de cultures diferents. Aquesta diversitat és una riquesa per a tothom i s’ha de compartir amb els nostres fills i filles i amb la resta de la comunitat.

El principal objectiu de la Festa és fomentar i posar en valor la diversitat cultural, però també facilitar que les famílies de l’escola es coneguin, participin, s’impliquin i així poder enfortir l’entitat i la comunitat.

En la seva versió presencial les famílies s’organitzen dies abans decidint els continguts que representaran a la seva cultura. La festa es celebra un dissabte a la tarda, al pati de l’escola. Cada cultura disposa d’una taula per poder presentar els seus continguts i si ho vol també pot actuar a l’escenari principal amb música, dansa, etc.


 També et pot interessar…