Son Llacuna i el Llacunet a la Cercavila de Gegants de Santa Eulàlia: Una experiència inoblidable

Les festes de Santa Eulàlia a Barcelona sempre comporten una gran dosi de tradició, color i alegria. Enguany, l’AFA de la nostra escola, La Llacuna, va tenir l’honor de participar activament en una de les celebracions més emblemàtiques de la ciutat: la Cercavila de Gegants Infantils i d’Escola de Barcelona.

Aquesta cercavila, que va tenir lloc en el marc de les festivitats de Santa Eulàlia, va omplir els carrers de Barcelona amb la presència de gegants, gegantons, capgrossos, cuques, bèsties i cavallets de les colles i escoles de la ciutat. Tot un espectacle visual i cultural que va captivar a grans i petits.

El nostre Llacunet, acompanyat per la colla de tabalers de l’AFA, Son Llacuna, va viure una experiència única al costat dels gegants de la ciutat. Desfilant pels carrers emblemàtics de Barcelona, van compartir danses, música i alegria amb altres colles i escoles, creant un ambient festiu i enèrgic que va contagiar a tothom a l’entorn.

Un dels moments més destacats de la cercavila va ser l’entrada de les figures a la plaça de Sant Jaume, presidida pels Gegants de la Ciutat. Amb el seu ball característic, van recordar les paraules del poeta Joan Maragall, que deia que els gegants de la ciutat són propietat de la mainada de Barcelona. Una afirmació que ressona amb força en cada celebració gegantera.

Davant d’aquesta experiència enriquidora i emocionant, volem animar a totes les famílies de l’escola a implicar-se amb la colla gegantera. Participar en futures activitats com aquesta no només enriqueix el nostre patrimoni cultural, sinó que també ens permet crear vincles més forts amb la comunitat i contribuir a la preservació d’aquestes tradicions centenàries.

Gràcies a tots els qui van fer possible aquesta experiència inoblidable. Seguim ballant, creixent i celebrant junts!