Suport a famílies nouvingudes. Guia breu sobre el sistema educatiu català

Les famílies migrants que arriben a Catalunya es troben amb diversos problemes a l’hora d’aproximar-se al sistema educatiu públic català. A banda de les dificultats inherents al propi procés migratori a nivell emocional, familiar, econòmic, cultural i identitari, les famílies s’han d’enfrontar a un seguit de processos burocràtics complexos que moltes vegades els dificulta encara més l’arribada.

En aquest context, neix el projecte La informació és poder, que té per objectiu oferir un seguit d’eines a les famílies migrants que arriben a Catalunya amb infants i/o joves per acompanyar-les en el procés d’escolarització. Entre d’altres, l’aFFaC ha elaborat un tríptic informatiu traduït al català, castellà, anglès i àrab, amb la informació principal sobre el sistema educatiu i el procés de preinscripció i matrícula.

Guia breu sobre el sistema educatiu català

Amb aquesta breu infografia les famílies nouvingudes podran fer-se una idea general sobre com funciona el sistema educatiu català. Es tracta d’un document pensat per a les famílies que acaben d’arribar a Catalunya i que han d’escolaritzar els seus fills, filles i altres menors a càrrec, ja sigui dins del termini de preinscripció i matrícula establert pel Departament d’Educació o fora d’aquest.

Aquesta guia està disponible en diferents idiomes (català, castellà, anglès i àrab) i la podeu descarregar gratuïtament:

Si teniu algun dubte que no podeu resoldre amb cap dels recursos que us oferim o us trobeu davant d’alguna problemàtica o incidència relacionada amb el procés d’escolarització d’algun/a alumne/a nouvingut, poseu-vos en contacte amb l’aFFaC i us assessoraran:
Telèfon: 934357686
Correu: affac@affac.cat