La colla de tabalers busca ajuda per portar les bèsties a les Festes de Santa Eulàlia.

Les festes de Santa Eulàlia, també conegudes com La Laia o com a festival d’hivern de Barcelona, ​​es celebren al voltant del 12 de febrer de cada any en places i carrers de tota la ciutat.

Son  Llacuna, la nostra colla de tabalers, necessita llacunaires disposats a fer ballar les bèsties a la sortida que es farà durant la Trobada de Gegantons.  Sou vosaltres una d’aquestes famílies? Si voleu sumar amb la colla, inscriviu-vos!

TROBADA DE GEGANTONS I BESTIARI INFANTIL I D’ESCOLA

La Trobada de gegantons infantils i d´escola de Catalunya neix l´any 2004 amb la desfilada dels gegantons de les colles membres de la Coordinadora, però a partir d´aquí s´obre a les escoles de la ciutat que tinguin cuques, gegantons i entremesos festius. Llavors experimenta un gran “boom”.

Són més de cent les figures que any rere any hi participen, exclusivament d´escoles, esplais o particulars barcelonins, a més de gegantons i bèsties convidats expressament.

La festa s´inicia pels volts de les nou del matí del dissabte de Festes.  Els gegantons, capgrossos i feres de les escoles s’apropen a la plaça dels Àngels, esplai prou ampli on sol tenir lloc la plantada i l´esmorzar dels nens i nenes de les colles.

Més tard, i presidida per la Crespinella i la gegantona Laia, s´inicia la cercavila pels carrers del centre de la ciutat, com ara la Rambla, la plaça de Sant Jaume o el carrer Ferran. La festa finalitza a un espai ampli i cèntric de la ciutat amb el ball conjunt de tots els participants.

Últimes publicacions