La colla de tabalers busca ajuda per portar les bèsties a les Festes de Santa Eulàlia.

Les festes de Santa Eulàlia, també conegudes com La Laia o com a festival d’hivern de Barcelona, ​​es celebren al voltant del 12 de febrer de cada any en places i carrers de tota la ciutat.

Son  Llacuna, la nostra colla de tabalers, necessita llacunaires disposats a fer ballar les bèsties a la sortida que es farà durant la Trobada de Gegantons.  Sou vosaltres una d’aquestes famílies? Si voleu sumar amb la colla, inscriviu-vos!

TROBADA DE GEGANTONS I BESTIARI INFANTIL I D’ESCOLA

La Trobada de gegantons infantils i d´escola de Catalunya neix l´any 2004 amb la desfilada dels gegantons de les colles membres de la Coordinadora, però a partir d´aquí s´obre a les escoles de la ciutat que tinguin cuques, gegantons i entremesos festius. Llavors experimenta un gran “boom”.

Són més de cent les figures que any rere any hi participen, exclusivament d´escoles, esplais o particulars barcelonins, a més de gegantons i bèsties convidats expressament.

La festa s´inicia pels volts de les nou del matí del dissabte de Festes.  Els gegantons, capgrossos i feres de les escoles s’apropen a la plaça dels Àngels, esplai prou ampli on sol tenir lloc la plantada i l´esmorzar dels nens i nenes de les colles.

Més tard, i presidida per la Crespinella i la gegantona Laia, s´inicia la cercavila pels carrers del centre de la ciutat, com ara la Rambla, la plaça de Sant Jaume o el carrer Ferran. La festa finalitza a un espai ampli i cèntric de la ciutat amb el ball conjunt de tots els participants.

Últimes publicacions

Convocatòria de vaga els dies 25 i 26 de gener

L’escola ens ha informat que aquesta setmana hi ha convocades dues jornades de vaga: dimecres 25 i dijous 26 de gener. Com ja sabeu els treballadors i treballadores tenen dret a adherir-se a la convocatòria fins al mateix dia i no estan obligats a comunicar-ho

Read More »

Preinscripció per al curs 23-24

A la newsletter del 23/1 ja us vam informar sobre les preinscripcions al curs 2023-2024. Tanmmateix l’escola també ens ha enviat un mail on podem trobar les dates rellevants tant per educació infantil (3-6 anys) com per educació primària i educació secundària obligatòria. Presentació de

Read More »

Festes de Santa Eulàlia: Cercavila de gegants infantils i #SonLlacuna

Les Festes de Santa Eulàlia són les festes d’hivern de Barcelona, les festes de la copatrona de la ciutat. Una festa major en petit format que a betevé ens encanta i que aquest 2023 tornarà a celebrar-se amb tota la seva esplendor. Hi veurem gegants, bastoners, esbarts, sardanistes, castellers, dracs, diables i a

Read More »

Extraescolars: Activitats amb places lliures pel segon trimestre

Encara queden places per algunes activitats extraescolars amb places lliures per al 2n trimestre. Preneu nota si hi esteu interessats! Grup vocal (infants de 1r a 6è) Guitarra grupal (infants de 1r a 6è) Dansa Contemporània (infants de 2n a 6è) Patinatge artístic (infants de

Read More »