La colla de tabalers busca ajuda per portar les bèsties a les Festes de Santa Eulàlia.

Les festes de Santa Eulàlia, també conegudes com La Laia o com a festival d’hivern de Barcelona, ​​es celebren al voltant del 12 de febrer de cada any en places i carrers de tota la ciutat.

Son  Llacuna, la nostra colla de tabalers, necessita llacunaires disposats a fer ballar les bèsties a la sortida que es farà durant la Trobada de Gegantons.  Sou vosaltres una d’aquestes famílies? Si voleu sumar amb la colla, inscriviu-vos!


Llacunaires! Feu clic aquí si us apunteu a portar els gegantons de La Llacuna a les festes de Santa Eulàlia

TROBADA DE GEGANTONS I BESTIARI INFANTIL I D’ESCOLA

La Trobada de gegantons infantils i d´escola de Catalunya neix l´any 2004 amb la desfilada dels gegantons de les colles membres de la Coordinadora, però a partir d´aquí s´obre a les escoles de la ciutat que tinguin cuques, gegantons i entremesos festius. Llavors experimenta un gran “boom”.

Són més de cent les figures que any rere any hi participen, exclusivament d´escoles, esplais o particulars barcelonins, a més de gegantons i bèsties convidats expressament.

La festa s´inicia pels volts de les nou del matí del dissabte de Festes.  Els gegantons, capgrossos i feres de les escoles s’apropen a la plaça dels Àngels, esplai prou ampli on sol tenir lloc la plantada i l´esmorzar dels nens i nenes de les colles.

Més tard, i presidida per la Crespinella i la gegantona Laia, s´inicia la cercavila pels carrers del centre de la ciutat, com ara la Rambla, la plaça de Sant Jaume o el carrer Ferran. La festa finalitza a un espai ampli i cèntric de la ciutat amb el ball conjunt de tots els participants.

Hi participen  les cuques, dracs, gegantons o capgrossos de les escoles i centres educatius; Antaviana, Antoni Brusi, Arc Iris, Artur Martorell, Ausiàs March, Baldiri Reixach, Baloo, Barkeno, Bressol Gràcia, Can Fabra, Casp-Sagrat Cor de Jesús, Cervantes, Coves d´en Cimany, Decroly, Dolors Monserdà Santapau, Elisenda de Montcada, ETP Clot, Eulàlia Bota, Farigola del Clot, Ferran Sunyer, Heura, Horitzó, Ignasi Iglésias, Immaculada Vedruna, IPSE, Itaca, La Llacuna del Poblenou, Lys, La Maquinista, Mare de Déu de la Mercè, Mare de Déu de la Soletat, Mare Nostrum, Marillac, Mestre Enric Gibert i Camins, Mestre Morera, Miralletes, Montseny Poblenou, Nostra Senyora de Montserrat, La Palmera, Els Pins, Prosperitat, Ramon Llull, Reina Elisenda, Reina Violant, Rius i Taulet, El Roure, SAFA Sant Andreu, Sagrada Família Gràcia, Sagrera, La Salle d´Horta, Sant Felip Neri, Sant Joan Bosco, Sant Josep Oriol, Sant Medir, Sant Rafael, Taber, Turó del Cargol, Turó Blau, Virolai.

A més també hi podem trobar les colles de gegants de la Coordinadora de Geganters de Barcelona:  la petita Àliga barcelonina, els cavallets cotoners infantils de l´Esbart Català de Dansaires, l´Estarrufadet del Poblenou, la Dragona Trini de Nou Barris, el Drac infantil d´Horta-El Carmel, els gegantons de les famílies Gutiérrez Molina, Gras, Campos Gárate, Alonso Crozet, Rocamora, Celorio, Mosquera Barbarà, del Call Jueu i del Putxet.

També us pot interessar…

Últimes publicacions