Xerrada: He deixat de llegir! La primera crisi lectora


La Comissió de Biblioteca organitza la sessió presencial titulada “He deixat de llegir! La primera crisi lectora” dirigida principalment a famílies i docents de 3r a 6è.

Dia: Dijous 30 de març,
Hora: 18.30 h.
Lloc: Menjador de l’escola

CLIQUEU AQUÍ PER OMPLIR EL FORMULARI PER SOL.LICITAR ACOLLIDA

Sessió a càrrec de Mar González per parlar de l’anomenada primera crisi lectora en infants de 8 a 10 anys, cicle mitjans. La xerrada té intenció de parlar de foment de la lectura, donar eines a les famílies per motivar la lectura des de casa, donar recursos a les famílies i mestres, explicar els
motius d’aquesta situació, oferir llistats de llibres, etc.

Mar González Novell: Formadora especialitzada en lireratura infantil i juvenil (LIJ)

Em dic Mar, soc mediadora de lectura, experta en el disseny de projectes i la literatura infantil. Entenc la meva tasca com a pont entre els llibres i les persones de diferents edats, en diferents contextos i perfils… Vaig començar a treballar en contextos educatius de màxima complexitat des del primer moment cap a l’any 1998. Fou el 2003 quan la literatura infantil va aparèixer a la meva vida provocants canvis profunds. De seguida vaig sentir que era important compartir la bellesa de la literatura infantil i com és un catalitzador fantàstic per viure la vida amb una mirada creativa i imaginativa i crítica.

Sempre he sentit que era imprescindible treballar en dues línies prioritàries: el disseny de projectes integrals i sistemàtics dirigits a la infància i adolescència i a compartir les reflexions i la pràctica diària amb altres professionals que puguin implementar noves experiències al voltant de la mediació literària, la creació i la expressió. Aquesta és la meva tasca en exclusiva des de l’any 2010.

Des d’aleshores segueixo investigant, reflexionant, jugant i creant per poder avançar i innovar per créixer una mica més cada dia. Col.laboro i coordino el grup d’expertes en literatura infantil i juvenil LA CADIRETA BLAVA. Col·labooració continuada amb els centres de recursos pedagògica (CRP) de Badalona i del districte de Gràcia a Barcelona. Sóc formadora especialitzada en literatura infantil i juvenil (LIJ) i Mediació lectora des de l’any 2004