Recomanacions literàries d’hivern pels mitjans (1r, 2n i 3r)

Recomanacions literàries per les festes de Nadal 2022

Des de la Comissió Biblioteca mixta de l’escola i l’AFA, formada per mestres i famílies, pensem que un llibre sempre és un bon regal. Per això, us fem arribar aquesta selecció de títols, que pensem que poden ser una bona opció per regalar durant aquestes festes. Veureu que són propostes ben diverses i per a totes les edats. Esperem que us agradin i que gaudiu de la lectura en família!

«Un bon llibre no és aquell que pensa per tu, sinó aquell que et fa pensar». James McCosh 

MITJANS (1r, 2n i 3r)

KERR, Judith.
La foca del senyor Cleghorn.
Ed. Meraki, 2022.

Què faríeu si us trobéssiu una cria de foca abandonada en una roca al mig del mar? El senyor Albert Cleghorn no ho va dubtar gens ni mica. Se la va endur a casa per alimentar-la, cuidar-la i portar-la a un zoo perquè se’n fessin càrrec. Però no va calcular totes les dificultats que comportaria tenir una foca al balcó de casa… Aquesta és la història del Charlie, una petita foca ganuda i entremaliada a qui li encanta xipollejar dins d’una banyera i pescar peixos al vol. Però també és la història del senyor Cleghorn i de la senyora Craig, i d’una pila d’animals que vivien en un zoològic a punt de tancar.

Més informació

BRECH, Nora.
L’expedició Arc Iris.
Editorial Juventud, 2022.

L’ornitòloga Ava Pigot necessita ajuda! Duu molt de temps cercant l’ocell arc iris, però no el troba enlloc. La Kim i en Carl volen ajudar-la, i salpen a una aventura que els durà a trobar-se amb les més meravelloses aus de tot el món: els ocells paraigua, els matrioixca, els del jazz… Però, i l’ocell arc iris? El trobaran?

Brech construeix un món ple de fantasia al més pur estil Alícia en Terra de Meravelles. Les seves espectaculars il·lustracions són un arc iris de colors per als nostres ulls. Una història fascinant, que captivarà els seus lectors.

Més informació

DUBUC, Marianne.
Nina i Milo: un dia de pesca.
Joventut, 2022. 

A la Nina li agraden els pícnics, les galetes de la Iaia i passar-s’ho bé amb el seu amic Milo. A en Milo també li agraden els pícnics i les galetes de la Iaia. Té moltes ganes d’anar a pescar amb la Nina. Comencen a pescar i… quina sorpresa quan, de cop i volta, en Milo surt volant! Un àlbum en què el lector tria la resta de la història com els llibres de Tria la teva aventura.

Una història d’amistat, de cooperació, on tu pots ser l’heroi! Un nou llibre de Marianne Dubuc, la premiada il·lustradora canadenca que sap emocionar amb les seves senzilles, però poderoses, històries.

Més informació

CANOSA, Oriol.
La vaga de les granotes.
Bindi Books, 2022.

Als Estanyols del Molí hi viuen moltes granotes de la comarca. El petit estany mai no ha estat gaire net, però des de fa unes setmanes, la gent del poble l’utilitzen d’abocador i la situació és insuportable! Les granotes ja no poden més. L’hora d’actuar ha arribat!

Aquest conte ens apropa amb humor i enginy al drama ecològic que pateixen molts rius, llacs i animals. Una història divertida i sensible que ens convida a no resignar-nos i lluitar per millorar l’entorn.

Més informació

GUERRIVE, Sophie.
El club dels amics 2.
Astronave, 2022. 

Si fa uns mesos vam recomanar el primer volum ara us recomanem la segona part de les petites aventures d’en Crocus, en Tulipà i na Violeta!. Quan ets part del club dels amics, qualsevol esdeveniment es torna una aventura. Fins i tot un petit xàfec es converteix en un diluvi! El Tulipà, el Crocus i la Violeta s’enfronten a les gegantines onades sense por. I encara que estan lluny de casa i de la mare, els tres amics continuaran junts, aprendran a construir una cabana, a volar, a escalar muntanyes… i a fer-se grans!

Més informació

BACHELET, Gilles.
El meu gat és molt bèstia.
EntreDos, 2021.

Un amic m’ha regalat un llibre sobre gats, però no he aconseguit esbrinar exactament de quina raça és el meu. En aquest àlbum, l’autor ens explica la vida del seu gat i les il·lustracions ens sorprenen amb les peripècies d’aquest gat tan particular, el qual, curiosament, no figura en cap enciclopèd…

Més informació

VERDÚ, Irene.
Embolic a la biblioselva.
La Galera, 2022.

A la senyoreta Zebra li encanta ser bibliotecària: és tan bonic treballar envoltada de llibres! Però ara necessita algú que l’ajudi en la seva tasca perquè vol agafar-se unes merescudes vacances! Un rere l’altre els animals interessats aniran desfilant per la Biblioselva i provocant més d’un daltabaix!

Com pot ser tan complicat trobar el candidat ideal?

Més informació

TALLEC, Olivier; MATHIEU-DAUDÉ, Agnès.
Dagfrid. Una nena vikinga.
Flamboyant Editorial, 2022.

A la Dagfrid li molesten moltes coses, començant pel seu nom. Fet i fet, la vida d’una noia vikinga no és gaire divertida: es pentinen amb trenes enrotllades com ensaïmades per sobre de les orelles, porten vestits massa llargs i assequen el peix. Perquè els vikings només mengen això, peix. A més, les noies no poden ni navegar ni fer les Amèriques. Bé, fins ara. Perquè la Dagfrid està molt farta del peix sec.

Més informació

GAJATE MOLINA, Mariajose.
Inundat.
Bindi Books, 2022.

Un matí, la ciutat es va llevar i els seus habitants es van adonar que tot estava una mica… mullat! Al principi semblava que ningú no li importés. Però la petita quantitat d’aigua aviat es va convertir en un problema ben gros. Una història que desborda vigor i esperança, un cant a la força de transformació de la gent quan aconseguim treballar junts.

Més informació

Feu clic aquí per descarregar-vos tota la llista en PDF

Últimes publicacions