30 gen. La FaPaC aprova el seu pla d’actuació 2018-2019 per Barcelona ciutat
[vc_row][vc_column][vcex_spacing size=”40px”][vcex_heading source=”post_title” tag=”h4″ color=”#838383″ font_size=”30″][/vc_column][/vc_row][vc_row 0=””][vc_column 0=””][vc_column_text]Aquest dissabte va tenir lloc a la nostra escola l’Assemblea territorial de la FaPaC (Federació d’Associacions de Mares i Pares d’alumnes de Catalunya), de la qual en formem part. Un dels temes principals va ser els nous criteris d’adscripció a la secundària. Des de la FaPaC es vol vetllar perquè no es reprodueixi segregació i que els nous centres de secundària siguin per a tothom, amb projectes inclusius on hi ha hagi un treball de consens amb els projectes dels centres de primària del territori i les AFAs.
A Barcelona, un 14 % dels alumnes de sisè de primària de les escoles públiques es queden sense plaça als instituts públics de la ciutat, cosa que els obliga a acabar l’educació obligatòria en centres educatius privats o concertats. Any rere any, aquest fet afecta un miler d’alumnes. Des de la federació de les AFA de Catalunya, la FaPaC, asseguren que és un problema que ve de lluny, però que en aquests darrers sis anys s’ha accentuat.
La setmana que ve està previst que la FaPaC es reuneixi amb el Consorci d’Educació de Barcelona per presentar propostes de cara al curs vinent. No obstant això, com que la matriculació començarà d’aquí a un mes, des de la FaPaC posen en dubte si tindran en consideració les seves reivindicacions. Per això, demanen reunir-se amb el Consorci des d’un inici per fer-los arribar les seves preocupacions.
A banda d’aquest problema, també s’han portat a debat altres qüestions, com la participació en les modificacions del mapa escolar de ciutat, defensar la reducció de ràtios a totes les etapes educatives, l’anàlisi i denúncia dels copagaments de les famílies, aconseguir una regulació dels menjadors escolars (decret) que reconegui aquest servei com un servei públic emmarcat en el dret a l’educació pública i defensar la universalitat i gratuïtat del mateix o l’anàlisi del desplegament del decret d’escola inclusiva. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row 0=””][vc_column 0=””][vcex_heading text=”Enllaços”][vcex_spacing size=”20px”][vc_column_text]Vídeo Betevé: “La FaPaC denuncia la manca d’instituts públics a Barcelona”
Article FaPaC: “Les AMPA de Barcelona aproven el seu pla d’actuació 2018”[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]