Balanç del Casal d'Estiu 2018

[vc_row][vc_column][vcex_spacing size=”40px”][vcex_heading source=”post_title” tag=”h4″ color=”#838383″ font_size=”30″][vcex_spacing size=”40px”][vc_single_image image=”6252″][/vc_column][/vc_row][vc_row 0=””][vc_column 0=””][vc_column_text 0=””]Passada la voràgine de l’inici del curs, a l’octubre toca fer balanç del casal d’estiu, juntament amb l’escola i amb Kids&Us, que com bé sabeu, és l’empresa que ens dona el servei.
Per l’escola representa un esforç deixar a punt tots els espais que fa servir el casal, tot just acabar les classes, així que com a resultat de l’acord al que varem arribar a mitjans del curs passat, Kids&Us els dotarà de material pedagògic en anglès: llibres i pen talkings. A més, a partir del dia 5 de, novembre i fins a mitjans de febrer, vindrà un teacher diàriament a l’escola, en horari lectiu -de 9:00 a 10:30h- a fer classes de conversa en anglès als alumnes de 5é i 6é.
Potser us sorprèn, però organitzar un casal d’estiu és una feina que comença ara. El mes de novembre ja s’ha de tenir el proveïdor, el projecte i l’aprovació de l’escola, per poder-ho presentar tot plegat a l’Ajuntament per tal de començar el procés d’homologació. Sense l’homologació no es pot accedir a la subvenció, necessària per poder oferir places becades.
Anem a repassar unes quantes xifres del casal del 2018, que se que us agraden:

  • Aquest estiu ha estat el 6è any que s’ha ofert “English Summer Fun” a la Llacuna.
  • L’equip docent ha estat format per 2 directors i 24 monitors, dels quals 4 estaven dedicats a donar suport als infants amb NEE i 2 a donar suport als grups de P3
  • Durant les 5 setmanes de casal han participat 215 famílies.
  • El 27,4% dels usuaris del casal són famílies de La Llacuna.
  • El 71% dels usuaris del casal cursen cicle infantil.
  • En total l’Ajuntament ha concedit 97 beques corresponents a 51 unitats familiars.

Aquest any hi ha hagut un increment en la demanda de places del cicle infantil, ja que el nostre casal ha cobert la necessitat de l’escola Flor de Maig, que no va poder organitzar el seu casal degut a la previsió d’obres de millora i ampliació que l’Ajuntament havia previst a les seves instal·lacions.
També cal dir que la tendència habitual és que a mida que els infants es fan grans, prefereixen anar a casals fora de l’escola per no repetir l’espai on han estat durant tot el curs lectiu.
Al finalitzar el casal es va enviar per correu electrònic, a totes les famílies participants, una enquesta de satisfacció per tal d’implementar les millores necessàries i corregir les possibles mancances.
Ara ja sabeu una miqueta més de la feina que fa l’AFA i de com es prepara el casal d’estiu. Mentre anem preparant el projecte per homologar el següent, esperem que els nens i nenes de 5è i 6è gaudeixin i aprenguin força d’aquestes classes de conversa in english.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]