Canvis en el menú del menjador

[vc_row 0=””][vc_column 0=””][vcex_spacing size=”40px”][vcex_heading source=”post_title” tag=”h4″ color=”#838383″ font_size=”30″][/vc_column][/vc_row][vc_row 0=””][vc_column 0=””][vc_column_text 0=””]Des de fa uns mesos, s’han començat a introduir petits canvis en el menú del menjador de l’Escola. Aquests canvis han estat confeccionats pel nutricionista de Ziga-Zaga, (una persona especialitzada que controla les quantitats de proteïnes, hidrats de carboni, greixos, etc.), i s’han consensuat entre l’Escola, Ziga-Zaga i l’AFA, amb l’objectiu d’oferir als nostres fills i filles un menú més saludable, equilibrat i variat, d’acord amb les novetats incloses a la nova guia d’alimentació als menjadors escolars de Catalunya.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”7053″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row][vc_row 0=””][vc_column 0=””][vc_column_text 0=””]A continuació us llistem els principals canvis que s’han dut a terme:

  • Arrebossats: Procurar, en la mesura del possible, reduir els arrebossats processats com les croquetes, i que els arrebossats siguin un tros de pollastre o de peix. Màxim 2 arrebossats al mes.
  • Aliments processats: Evitar aliments processats en general, com els embotits.
  • Cereals integrals: Introduir cereals integrals a poc a poc, com la pasta, l’arròs o el pa.
  • Productes de temporada: Incloure productes de temporada.
  • Llegums sense proteïna animal (2 cops al mes): Donar les llegums sense proteïna animal, ja que aquestes ja contenen proteïna vegetal, i acompanyar-les de cereals i verdures per a obtenir proteïnes de millor qualitat i afavorir-ne la seva assimilació. Aquests dies, a més, donar iogurt de postres com a font important de proteïna.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text text_align=”center” color=”#7a7a7a”]

El llegum, un súper aliment!

[/vc_column_text][vc_single_image image=”7110″ img_size=”large” alignment=”left”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][/vc_column][/vc_row][vc_row 0=””][vc_column 0=””][vc_column_text 0=””]A més, també estem treballant per tal que la fruita i la verdura siguin ecològiques, sobretot les que es mengen amb pell, així com aconseguir que el menjar resulti més atractiu per als nens i nenes que es queden a dinar al menjador de l’Escola.
Adjunt trobareu en els següents links, d’una banda, la piràmide de l’alimentació saludable que recomana la Generalitat de Catalunya, i de l’altra, un article que fa referència a les novetats de la nova guia de menús escolars de 3 a 12 anys de Catalunya.
L’alimentació saludable en l’etapa escolar – Edició 2017 – Agència de Salut Pública de Catalunya
Llegum – Agència de Salut Pública de Catalunya
Acompanyar els àpats dels infants – Agència de Salut Pública de Catalunya
Menys carn vermella I més llegums – www.ara.cat
Un día sin carne en los colegios para concienciar sobre el cambio climático – www.elpais.com[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]