Comissió d’educació Inclusiva: Joguines per Nadal

Un any més s’apropen les festes i des de la comissió d’inclusiva us volem proposar una sèrie de joguines més enllà de les que trobem als catàlegs. En aquesta ocasió hem fet un recull d’algunes que, a més de ser divertides, compleixen una comesa: Es tracta de joguines per estimular un dels sentits menys coneguts, el sentit de la propiocepció.

El sistema propioceptiu és el que s’encarrega donar-nos informació sobre quina és la nostra posició a l’espai. La falta d’estimulació d’aquest sentit pot traduir-se en baix to muscular i mala postura, entre altres.

Per sort, hi ha moltes opcions per treballar-lo mitjançant el joc:

Taula corba:

Els nens simplement l’adoren. És un material que es presta al joc obert i que, per tant, fomenta la creativitat. És una eina súper versàtil: Afavoreix el desenvolupament de l’equilibri i del sistema vestibular. Treballa la motricitat.

És una joguina evolutiva, que poden fer servir els nadons i que mantindrà l’interès dels nens fins a l’adolescència o fins i tot fins a l’edat adulta.

Tronc propioceptiu:

Mantenir la postura adequada sobre el tronc, reprograma la postura, millorant l’eix central del cos. Enforteix la musculatura de tot el cos sense impacte ni càrregues i desenvolupa l’equilibri.

Fitball:

Hi ha una gran varietat d’exercicis per fer amb la fitball.

Es pot treballar boca avall (pron), boca amunt (supinació), assegut, de costat, etc., prenent com a eix les diferents articulacions, malucs, espatlles, genolls… ampliant tots els rangs de moviment, tant articulars, com de columna i de nivell muscular. Treballa tant la coordinació i la flexibilitat com la resistència i la força.

Gronxador:

És beneficiós per al desenvolupament muscular, la flexibilitat i la coordinació. Ajuda també al desenvolupament de l’equilibri, força de prensió, coordinació de mans, de braços i de peus.

A més, el balanceig té un efecte tranquil·litzador que ajuda als nens a recobrar la seva serenitat. De fet, els gronxadors són recomanats per a reduir el nivell d’estrès i d’ansietat.

També us pot interessar…

Últimes publicacions