Comissió d’educació Inclusiva: Joguines per Nadal

Un any més s’apropen les festes i des de la comissió d’inclusiva us volem proposar una sèrie de joguines més enllà de les que trobem als catàlegs. En aquesta ocasió hem fet un recull d’algunes que, a més de ser divertides, compleixen una comesa: Es tracta de joguines per estimular un dels sentits menys coneguts, el sentit de la propiocepció.

El sistema propioceptiu és el que s’encarrega donar-nos informació sobre quina és la nostra posició a l’espai. La falta d’estimulació d’aquest sentit pot traduir-se en baix to muscular i mala postura, entre altres.

Per sort, hi ha moltes opcions per treballar-lo mitjançant el joc:

Taula corba:

Els nens simplement l’adoren. És un material que es presta al joc obert i que, per tant, fomenta la creativitat. És una eina súper versàtil: Afavoreix el desenvolupament de l’equilibri i del sistema vestibular. Treballa la motricitat. 

És una joguina evolutiva, que poden fer servir els nadons i que mantindrà l’interès dels nens fins a l’adolescència o fins i tot fins a l’edat adulta.

 

Tronc propioceptiu:

Mantenir la postura adequada sobre el tronc, reprograma la postura, millorant l’eix central del cos. Enforteix la musculatura de tot el cos sense impacte ni càrregues i desenvolupa l’equilibri.

Fitball:

Hi ha una gran varietat d’exercicis per fer amb la fitball.

Es pot treballar boca avall (pron), boca amunt (supinació), assegut, de costat, etc., prenent com a eix les diferents articulacions, malucs, espatlles, genolls… ampliant tots els rangs de moviment, tant articulars, com de columna i de nivell muscular. Treballa tant la coordinació i la flexibilitat com la resistència i la força.

Gronxador:

És beneficiós per al desenvolupament muscular, la flexibilitat i la coordinació. Ajuda també al desenvolupament de l’equilibri, força de prensió, coordinació de mans, de braços i de peus.

A més, el balanceig té un efecte tranquil·litzador que ajuda als nens a recobrar la seva serenitat. De fet, els gronxadors són recomanats per a reduir el nivell d’estrès i d’ansietat.

També us pot interessar...

Últimes publicacions

Píndoles informatives sobre la preinscripció a la ESO

L’inici de l’ESO és un canvi d’etapa important per a l’alumnat. De vegades es pot cursar al mateix centre educatiu on s’ha fet la primària, però en la majoria de casos cal fer un canvi de centre per continuar l’itinerari formatiu. Aleshores cal seguir el procés

Read More »