Comissió d’educació Inclusiva: Joguines per Nadal

Un any més s’apropen les festes i des de la comissió d’inclusiva us volem proposar una sèrie de joguines més enllà de les que trobem als catàlegs. En aquesta ocasió hem fet un recull d’algunes que, a més de ser divertides, compleixen una comesa: Es tracta de joguines per estimular un dels sentits menys coneguts, el sentit de la propiocepció.

El sistema propioceptiu és el que s’encarrega donar-nos informació sobre quina és la nostra posició a l’espai. La falta d’estimulació d’aquest sentit pot traduir-se en baix to muscular i mala postura, entre altres.

Per sort, hi ha moltes opcions per treballar-lo mitjançant el joc:

Taula corba:

Els nens simplement l’adoren. És un material que es presta al joc obert i que, per tant, fomenta la creativitat. És una eina súper versàtil: Afavoreix el desenvolupament de l’equilibri i del sistema vestibular. Treballa la motricitat. 

És una joguina evolutiva, que poden fer servir els nadons i que mantindrà l’interès dels nens fins a l’adolescència o fins i tot fins a l’edat adulta.

 

Tronc propioceptiu:

Mantenir la postura adequada sobre el tronc, reprograma la postura, millorant l’eix central del cos. Enforteix la musculatura de tot el cos sense impacte ni càrregues i desenvolupa l’equilibri.

Fitball:

Hi ha una gran varietat d’exercicis per fer amb la fitball.

Es pot treballar boca avall (pron), boca amunt (supinació), assegut, de costat, etc., prenent com a eix les diferents articulacions, malucs, espatlles, genolls… ampliant tots els rangs de moviment, tant articulars, com de columna i de nivell muscular. Treballa tant la coordinació i la flexibilitat com la resistència i la força.

Gronxador:

És beneficiós per al desenvolupament muscular, la flexibilitat i la coordinació. Ajuda també al desenvolupament de l’equilibri, força de prensió, coordinació de mans, de braços i de peus.

A més, el balanceig té un efecte tranquil·litzador que ajuda als nens a recobrar la seva serenitat. De fet, els gronxadors són recomanats per a reduir el nivell d’estrès i d’ansietat.

També us pot interessar...

Últimes publicacions

Bàsquet: 2a Trobada d’Escoles Esportives

Diumenge, 12 de febrer, se celebra la segona trobada d’Escoles Esportives d’El Consell. El pavelló de La Mar Bella acollirà un seguit de partits d’allò més dinàmics de futbol 5 i bàsquet. La millor oportunitat perquè els més petits i petites s’endinsin dins l’esport de

Read More »

Reunió de treball de febrer. Curs 2022-2023

Des de la Junta de l’AFA de La Llacuna volem convocar-vos a la pròxima reunió de treball que se celebrarà el dilluns 20 febrer 2023, de 18 a 19.30 h, on-line. Feu clic aquí per connectar-vos a la reunió Recordeu de posar els cognoms de

Read More »

Convocatòria de vaga els dies 25 i 26 de gener

L’escola ens ha informat que aquesta setmana hi ha convocades dues jornades de vaga: dimecres 25 i dijous 26 de gener. Com ja sabeu els treballadors i treballadores tenen dret a adherir-se a la convocatòria fins al mateix dia i no estan obligats a comunicar-ho

Read More »