Què trobarem a la Festa "Benvinguda, Primavera!" 2019?

[vc_row 0=””][vc_column 0=””][vcex_spacing size=”40px”][vcex_heading source=”post_title” tag=”h4″ color=”#838383″ font_size=”30″][vcex_spacing size=”40px”][vc_single_image image=”8245″][vcex_spacing size=”40px”][vc_column_text 0=””]Us diré un secret molt fi, la Primavera ja és aquí! Potser a les famílies d’infantil coneixen més aquest verset… i és que l’arribada de la promavera és motiu d’observació i aprenentatge a l’escola.

Nosaltres celebrarem al seva arribada amb una festa el dia 12 d’abril, amb un espectacle d’animació a càrrec de Risi Animaciones, xocolatada i fruita. La festa començarà a les 16:45h. i esperem que tothom vingui per passar una bona estona just abans de començar les vacances de Setmana Santa.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row 0=””][vc_column 0=””][vc_single_image image=”8246″][vc_column_text 0=””]
 
L’equinocci de primavera marca l’inici d’aquesta estació, que va començar el dimecres, 20 de març durarà fins al pròxim divendres, 21 de juny. Un total de al de 92 dies primaverals.

¿QUÈ ÉS L’EQUINOCCI?

Equinocci és una paraula provinent del llatí que significa “nit igual”. És el temps en què, per trobar-se el Sol just sobre l’equador, la durada del dia i de la nit és la mateixa a tota la Terra. A l’equinocci els rajos de sol són perpendiculars, és a dir, a 90 graus d’inclinació respecte a l’eix de rotació del planeta.

¿QUANTES VEGADES PASSA I QUAN?

Aquest fenomen passa dues vegades a l’any, un (equinocci de primavera) entre el 19 i el 21 de març i l’altre (equinocci de tardor), el 22 o 23 de setembre. Les variacions d’un any a l’altre són degudes a la manera en què encaixa la seqüència d’anys segons el calendari (uns de bixestos, altres no) amb la durada de cada òrbita de la Terra al voltant del Sol (durada coneguda com a any tròpic). En aquestes dates es canvia d’estació, primer, d’hivern a primavera, i la segona, d’estiu a tardor a l’hemisferi nord.

HEMISFERI NORD I HEMISFERI SUD

A l’hemisferi sud passa el canvi d’estació contrària (ara comença la tardor). A més, des d’aquest dilluns, el pol nord té 6 mesos de sol ininterromput, no es fa de nit. Al revés passa amb l’equinocci de tardor i l’hemisferi sud.

¿A QUÈ ES DEU EL CANVI D’ESTACIONS?

El canvi d’estacions es deu a la inclinació de l’eix terrestre, cosa que afecta la intensitat amb què arriben els rajos del sol al planeta.

¿EN QUÈ ENS AFECTARÀ?

A partir del 20 de març les hores de llum del dia s’allargaran més ràpidament (a Espanya, el Sol anirà sortint als matins gairebé dos minuts abans que el dia anterior i a la tarda es posarà un minut més tard). En conseqüència, el temps en què el Sol està per sobre de l’horitzó és de gairebé tres minuts més cada dia.

MALS TEMPS PER ALS AL·LÈRGICS AL POL·LEN

La primavera és l’estació més temuda per als al·lèrgics al pol·len. En la nostra zona geogràfica la majoria de plantes i arbres pol·linitzen en aquesta estació. Aquí tens uns consells per als que pateixen al·lèrgia sobre com afrontar la primavera.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row 0=””][vc_column 0=””][vc_column_text 0=””]

També us pot interessar

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]