01 març Festa de presentació de La Lileta del Poblenou
[vc_row 0=””][vc_column 0=””][vcex_spacing size=”40px”][vcex_heading source=”post_title” tag=”h4″ color=”#838383″ font_size=”30″][vcex_spacing size=”40px”][vc_single_image image=”8174″][vcex_spacing size=”40px”][vc_column_text 0=””]
Ens plau convidar-vos a la festa de presentació d’un nou projecte que neix de la col·laboració en xarxa entre diferents AFAs d’escoles i instituts del barri: “LA LILETA DEL POBLENOU”
QUI SOM?
Us presentem a la Lileta del Poblenou (Xarxa d’AFAs per una Educació Feminista) la qual hem impulsat des de l’AFA de la Llacuna conjuntament amb l’AFA del Fluvià amb la col·laboració d’altres AFAs d’escoles i instituts del barri.
La Lileta s’encarrega de sensibilitzar la comunitat educativa per tal que s’implementi de manera real i efectiva la coeducació o educació feminista a totes les escoles i instituts del barri.
QUÈ ÉS LA COEDUCACIÓ?
La coeducació és l’acció educativa que proporciona estratègies per transformar les relacions de poder, d’abús i de limitacions estereotipades que encara existeixen per a cada gènere. És una mirada transversal que afavoreix l’equitat real entre nens i nenes, tenint en compte i naturalitzant totes les opcions sexuals i de gènere. Es tracta de convertir l’escola en un lloc segur i lliure d’etiquetes que perpetuen la desigualtat.
QUINS ASPECTES TÉ EN COMPTE LA COEDUCACIÓ?
- Visibilitzar a les dones i altres col·lectius històricament invisibilitzats per a que tots els nens i nenes disposin de referents positius.
- Dotar d’eines i recursos a l’escola per minimitzar la segregació per gènere en els diferents espais i activitats de joc i lleure, i treballar per l’ús equitatiu de la totalitat d’espais de l’escola.
- Minimitzar l’impacte social d’estereotips i rols de gènere que condicionen als infants i oferir referents de masculinitats i feminitats saludables.
- Introduir la gestió emocional, l’educació afectivosexual i la diversitat de gènere (LGTBIQ*)[i] com a forma de prevenir diferents formes de violència entre iguals a l’escola o institut.
COM HO FAREM?
Es realitzaran diferents activitats socioculturals i de formació tant al barri com a les diferents escoles i instituts, destinades a infants, mestres, monitors/es de menjador i famílies.
Si voleu col·laborar amb nosaltres contacteu a escolesfeministesp9@gmail.com
[i] La diversitat sexual i de gènere (DSG) o simplement diversitat sexual és un terme que s’usa per referir-se de manera inclusiva a tota la diversitat de sexes, orientacions sexuals i identitats de gènere, sense necessitat d’especificar cadascuna de les identitats, comportaments i característiques que conformen aquesta pluralitat, lesbianes, gais, trans*, bisexuals, intersexuals i queer*
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]