Les famílies de La Llacuna ens mobilitzem per la calor a les aules

Com ja sabeu darrerament s’està parlant en diversos mitjans de comunicació de la situació de centres educatius davant de l’increment de les temperatures al llarg dels mesos del període lectiu. La nostra escola, com moltes d’altres, no està preparada per a les altes temperatures que comencen ja des del mes d’abril. Fa molta calor a les aules i també als patis, on no hi tenim gaires ombres.

Davant d’aquesta situació, al setembre del 2022 diverses escoles es van plantejar redactar i signar un manifest conjunt per reclamar al Consorci d’Educació de Barcelona mesures de millora als centres educatius per fer front a aquesta situació.

S’hi van adherir un total de 164 AFAs, 58 direccions d’escoles i instituts, l’aFFaC i els sindicats CGT, CCOO, USTEC i UGT Catalunya.

En el manifest es reclama:
✅ Un pla per instal·lar sistemes de renovació d’aire a totes les escoles adaptant-les a la normativa RITE.
✅ Mesures als patis per naturalitzar-los i donar-los d’ombres.
✅ Mesures d’urgència per mantenir les temperatures a les escoles dins dels límits legals.

PODEU LLEGIR EL MANIFEST CLICANT AQUEST ENLLAÇ

El passat 8 de maig diversos representants de famílies d’aquestes escoles es van reunir amb representants del Consorci d’Educació de Barcelona i la resposta és decebedora. És per això que cal mobilitzar-nos! per reclamar aquestes mesures d’urgència. Cal demanar que els responsables d’Educació prioritzin el benestar dels infants a les escoles per garantir unes condicions mínimes de confort tèrmic per als nostres infants.

Per això, us demanem que participeu davant de la escola el divendres 19 de maig, entre les 8.50 i les 9.05 en senyal de protesta per aquest fet.

La protesta serà simultània en diferents escoles de Barcelona: volem que ens escoltin i que la protesta tingui el màxim impacte als mitjans de comunicació.

Demanem la vostra participació per tal de fer sentir la nostra veu!

També us pot interessar…