Reclamem al Consorci mesures urgents contra la calor a les aules

El curs escolar ha començat de la mateixa manera que es va acabar, o fins i tot pitjor. Des del mes de juny liderades per la #RevoltaEscolar, les Associacions de Famílies d’Alumnes (AFA) i les Associacions de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA) de les escoles de Barcelona, juntament amb algunes direccions de centres, hem subscrit un manifest adreçat al Consorci d’Educació de Barcelona en què reclamem “mesures urgents” a les aules i també als patis, i un pla per instal·lar sistemes de renovació d’aire a totes les escoles de la ciutat.


Feu clic aquí per llegir el manifest

A banda, la direcció de l’escola ens va enviar un mail divendres passat on informava que des de la direcció ja han fet totes les gestions que ara com ara són possibles fer per transmetre la situació que s’està vivint a les aules des finals del curs passat. 

I que hi diu el Consorci? 

El Consorci d’Educació de Barcelona ja té detectades una quarentena d’escoles i instituts on a finals del curs passat s’havien superat els 30 graus, molt per sobre de la normativa, que situa la temperatura de confort en un màxim de 27 graus. Arran d’això es va activar una actuació prioritària a 15 centres educatius per analitzar les mancances tècniques i aplicar mesures per pal·liar la calor. El pla de xoc prioritza la ventilació creuada natural i, si no és suficient, es valora la instal·lació de ventiladors. L’aire condicionat es reserva per a casos excepcionals.

També el Departament d’Educació recorda que en les properes setmanes presentarà un pla d’emergència climàtica que servirà per localitzar els centres amb risc de temperatures extremes i adequar els espais i edificis sota criteris sostenibles.

Des de l’Afa en farem el seguiment vetllant per a que totes les mesures i accions que el Consorci proposa s’executin i s’adequin els espais de l’escola per evitar repetir aquesta situació de nou. 

APARICIÓ ALS MITJANS:

 

Últimes publicacions