Tot el que cal saber sobre els ajuts de 100€ per a material escolar del Departament d’Educació

El passat 2 de maig el Departament d’Educació va anunciar que pel pròxim curs 2023-24 es repartiran ajuts de 100€ en forma de val a tot l’alumnat de primària per comprar material escolar. Tot i que des de l’aFFaC considerem que l’escolarització dels infants i joves hauria de ser totalment gratuïta, és important que estiguem informades del funcionament d’aquest ajut. Per aquest motiu, l’aFFaC ha recollit la informació oficial disponible que ens pot orientar sobre els principals dubtes que genera aquesta campanya:

A qui van destinats els vals?

Segons informa el Departament d’Educació, els vals estan destinats als infants que durant el curs 2023-24 estiguin escolaritzats a qualsevol curs de primària, ja sigui en un centre públic o a un centre privat concertat.


De quin import són els vals?

Cada infant rebrà dos xecs per valor de 50€. Per tant, en total cada alumne/a rebrà 100€ per la compra de material escolar.

Quan s’entregaran els vals?

S’entregaran a partir de juliol de 2023 i es podran bescanviar fins el 30 de novembre de 2023.

Com s’entregaran els vals?

Els vals s’enviaran a les famílies per correu postal al domicili de residència.

On es poden bescanviar els vals?

Els vals s’han de bescanviar de forma presencial en els establiments comercials autoritzats adherits a la campanya. Queda exclòs
explícitament el comerç electrònic.

Quin material es pot comprar amb aquests vals?

Els xecs es poden utilitzar per la compra de material d’escriptura, papereria, llibres de text, llicències de continguts educatius digitals, literatura infantil i juvenil, diccionaris, calculadores, motxilles, estoigs i jocs educatius.En canvi, aquests vals no es podran utilitzar per a la compra de roba, calçat o material electrònic (ordinadors portàtils, tauletes o videojocs).

Com es poden bescanviar els vals?

-Les famílies poden gastar els dos vals de 50€ en un mateix establiment o en dos establiments diferents.
-Si l’import de la compra supera el valor dels xecs, la persona beneficiària haurà de pagar la diferència al mateix establiment.
-Si l’import de la compra és inferior al valor del val, l’establiment no abonarà la diferència. Els diners que no es gastin en el moment de fer la compra no es podran utilitzar posteriorment.