Però a l’AFA, exactament, què feu?

Serveis gestionats per l’AFA: La punta del Iceberg

Aquesta és una pregunta que alguna vegada us heu fet i segurament la resposta la teniu més o menys clara: sabeu que gestiona alguns serveis, sabeu que si en sou socis us podeu matricular a les extraescolars, sabeu que organitza algunes festes… però això és la punta de l’iceberg.

Si voleu conèixer del cert el que fa l’AFA, seguiu llegint i us sorprendreu de la quantitat de coses que els pares i mares motivats podem arribar a fer per millorar l’entorn educatiu dels infants.

L’AFA també organitza activitats i coordina serveis per facilitar la conciliació familiar fora de l’horari lectiu: el menjador escolar, activitats extraescolars, servei d’acollida, casals…pares puguin relacionar-se d’una altra forma a l’escola.

Menjador escolar i Espai Migdia

El menjador escolar és un servei molt important a les escoles pel seu valor educatiu i social.

Hi ha diversos models de gestió del menjador escolar. El nostre està gestionat per una empresa externa (Ziga-Zaga) contractada per l’escola. L’AFA, des de la Comissió Migdia, vetlla perquè el temps no lectiu de migdia i el servei de menjador formin part del projecte educatiu del centre. En aquest sentit promou la formació dels monitors i manté reunions de seguiment amb l’empresa encarregada del servei.

També treballem en un projecte transversal amb l’escola i Ziga-Zaga anomenat “Mengem com a casa” que consisteix en una sèrie de mesures que milloraran tant l’espai físic del menjador (pintura, mobles, estovalles…) com l’autonomia dels infants o la formació dels monitors.n bici, sortides al teatre…) perquè mares i 

Activitats extraescolars

Les activitats extraescolars tenen una funció educativa molt important per a l’alumnat i contribueixen a enriquir l’oferta educativa que es realitza en horari lectiu. L’AFA no només s’encarrega de la contractació i gestió d’aquestes activitats, també vetlla pel el dret de tots els alumnes a accedir-hi en condicions d’igualtat.

Casals de lleure

L’AFA també s’encarrega de gestionar el casal d’estiu, buscant el proveïdor i oferint als infants la possibilitat de realitzar activitats de lleure al seu entorn habitual, a través de les quals assoleixen aprenentatges i vivències molt valuoses per al seu desenvolupament.

Activitats per a pares i mares

També organitzem diverses activitats adreçades a mares i pares per tal d’ajudar a les famílies a implicar-se en l’educació dels seus fills, per aconseguir que s’impliquin més en el funcionament de l’escola o, simplement, per obrir el centre a que les famílies puguin practicar alguna activitat lúdica. Algunes de les activitats que impulsem són:

  • Xerrades dirigides a les famílies de l’escola per tractar temes que els interessa sobre educació i/o criança dels fills.
  • Cursos i tallers sobre temes diversos: ús de les noves tecnologies, aprendre català, cuina de Nadal…
  • Activitats lúdiques (bàsquet, sortides en bici, sortides al teatre…) perquè mares i pares puguin relacionar-se d’una altra forma a l’escola.

*** Totes aquestes activitats i serveis es gestionen des de les Comissions de treball de l’AFA. Podeu consultar quines son i el que fan CLICANT AQUEST ENLLAÇ