Recomanacions literàries per Nadal pels mitjans (1r, 2n i 3r)

Recomanacions literàries per Nadal

Des de la Comissió Biblioteca mixta de l’escola i l’AFA, formada per mestres, mares i pares, pensem que un llibre sempre és un bon regal. Per això, us fem arribar una selecció d’alguns dels nostres llibres preferits i que pensem que poden ser una bona opció per regalar durant aquestes festes nadalenques. Veureu que són propostes ben diverses i per a totes les edats. Com deia Rodari, els adults “no llegim el primer llibre que ens cau a les mans. Ens agrada triar”. I als nens i nenes també. Així que, esperem que us agradin i que gaudiu de la lectura en família!

MITJANS (1r, 2n i 3r)

CANOSA, Oriol.
El bot del Dr bombard.
Babulinka Books, 2019

A partir de 6 anys

Després d’un naufragi sense incidents, el Doctor Bombard sura en un bot enmig de l’oceà. És una tragèdia o una oportunitat per viure una gran aventura? No ho sap. Però tindrà tot el temps del món per descobrir-ho. Text poètic i carregat de moments emocionants. Les il·lustracions de Jordi Sunyer transporten al lector a la immensitat, la bellesa, la solitud i també l’infinit de l’oceà.

El llibre forma part de la col·lecció Minimini, ideal per a primers lectors.

Més informació

ADRIEN, Albert.
Claudio i Morino. La maledicció.
Astiberri, 2020

A partir de 7 anys

L’editorial Astiberri inicia amb aquest número una col·lecció de còmic infantil i juvenil. La Maledicció és un divertit còmic d’Adrien Albert que explica la relació d’amistat entre un brau i un esquelet que es veuen forçats a estar junts un cop s’han conegut.

Disponible també en castellà.

  • Premi Bernard Versele 2020 al millor llibre infantil a partir de 7 anys.
  • Nominat al premi Sorcières 2019 (premi dels bibliotecaris francesos).
  • Seleccionat per al premi Pépite del Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Montreuil 2018.

Més informació

NEGRESCOLOR, Joan.
Jo, Alfonsina.
Thule, 2020

A partir de 7 anys

Alfonsina Strada, des de petita, sentia passió per anar amb bicicleta, tant que es va fer ciclista. Va haver de marxar de casa, va haver de vestir-se com un noi i lluitar contra les convencions socials per competir, però va aconseguir ser la primera dona ciclista a participar al Giro d’Itàlia (1924).

L’estil inconfusible de Joan Negrescolor ens captura amb els seus colors i amb les seves il·lustracions plenes de detalls.

Més informació

BLABEY, Aaron.
Males bèsties.
Barcanova, 2017

A partir de 8 anys

El Sr. Llop, el Sr. Tauró, el Sr. Serp i el Sr. Piranya són uns males bèsties. Tenen tothom atemorit i són perillosos. Però resulta que volen ser HEROIS i, per demostrar-ho, decideixen fer bones obres…Podran aquests males bèsties tornar-se bons?

Aquest 2020, s’ha publicat el número 7 i 8 d’aquesta divertida col·lecció que recomanem seguir des del primer número.

Disponible també en castellà.

Més informació

PEARSON, Luke.
Hilda y el trol.
Barbara Fiore, 2003

A partir de 8 anys

Aquest és el primer número de la fantàstica sèrie Hilda de Luke Pearson.

Hilda és curiosa, valenta, empàtica i estudiosa de la natura. Amb les seves aventures ens submergeix en un univers màgic inspirat en contes i llegendes nòrdiques.

En la seva primera sortida, Hilda es troba amb una roca amb una forma sospitosament semblant a un trol i, després de perdre’s al bosc, arriba a la casa de l’enigmàtic Home de fusta. Una visita inesperada enmig de la nit podria donar lloc a un tràgic final … o al començament d’una nova aventura.

Més informació


També et pot interessar…