Recomanacions literàries per Nadal pels petits (P3, P4 i P5)

Recomanacions literàries per Nadal

Des de la Comissió Biblioteca mixta de l’escola i l’AFA, formada per mestres, mares i pares, pensem que un llibre sempre és un bon regal. Per això, us fem arribar una selecció d’alguns dels nostres llibres preferits i que pensem que poden ser una bona opció per regalar durant aquestes festes nadalenques. Veureu que són propostes ben diverses i per a totes les edats. Com deia Rodari, els adults “no llegim el primer llibre que ens cau a les mans. Ens agrada triar”. I als nens i nenes també. Així que, esperem que us agradin i que gaudiu de la lectura en família!

PETITS (P3, P4 i P5)

MUNARI, Bruno.
El ilusionista amarillo.
Niño, 2016

A partir de 3 anys

“Señoras y señores, miren atentamente estas cuatro bolitas, una azul, una roja, una negra y una verde. Voy a girar la mano y las bolitas desaparecerán. Atención, uno, dos y tres. ¡Las bolitas han desaparecido!”.

Llegir aquest llibre és com assistir a un espectacle de màgia!

Més informació

CUNILL, Marta.
Petit el peix.
Mamut còmics, 2018

A partir de 3 anys 

Un còmic entranyable i divertit per als més petits. El peix petit es convertirà en un peix gran! I el nostre petit heroi ho tindrà fàcil. Només haurà de trobar una peixera de la seva mida, encara que no li agradi a tothom.

Disponible també en castellà.

Més informació

SQUILLARI, Emma Lidia.
Dins l’ou.
Kalandraka, 2020

A partir de 3 anys

Dotze criatures que han sortit tot just de la closca protagonitzen aquesta divertida història que transcorre amb intriga fins a una inesperada sorpresa final. Un text breu i enigmàtic acompanya a uns simpàtics animals: l’ànec, la tortuga, el cocodril…

Disponible també en castellà.

Més informació

RUZZIER, Sergio.
Una passejada en barca i altres històries.
Liana, 2020

A partir de 4 anys

Fox i Chick, la guineu i el pollet, tornen amb tres històries iròniques i divertides. Aquesta vegada sortiran a passejar en barca esquivant tot tipus de perills, menjaran (o no?) un pastís de xocolata i intentaran arribar a temps per veure com surt el sol. L’autor d’aquest llibre, el nord-americà Sergio Ruzzier ha sigut premiat diverses vegades per les seves obres.

Disponible també en castellà

Més informació

ARSENAULT, Isabelle.
La cerca de la Colette.
La Casita Roja, 2019

A partir de 5 anys

La Colette s’acaba de traslladar al barri de Mile End amb la seva família. Quanta companyia li faria una mascota! Però, una vegada més, la seva mare li diu que no. Frustrada, la Colette dona una puntada de peu a una caixa buida, tan forta que aquesta surt volant fins al pati del costat. Allà, la Colette es troba l’Albert i el Tom. Quan li pregunten què fa, la nena, per timidesa, s’inventa que ha perdut la seva mascota. Concretament, un periquito femella. Ells s’ofereixen a ajudar-la, i de seguida nous petits veïns se sumaran a la cerca. Una divertidíssima història sobre el poder de la imaginació, que ens permet jugar i així ens ajuda a conèixer-nos, relacionar-nos, sentir-nos acompanyats… En definitiva, a ser feliços.

Disponible també en castellà.

Més informació

PERRIN, Clotilde.
De pressa, de pressa!. Joventut, 2020

A partir de 5 anys

Som-hi! Llevar-se d’un salt, vestir-se a correcuita, sortir de casa a tota velocitat i, cuitacorrents, atrapar primer l’autobús, després la llanxa i no perdre l’avió ultrasònic!
Però és tan agradable prendre’s el dia amb calma, mirar com cauen les fulles, escoltar el xipolleig de l’aigua o assaborir tranquil·lament una bona torrada…

Més informació


També et pot interessar…