Recomanacions literàries per Sant Jordi pels petits (P3, P4 i P5)

Recomanacions literàries per Sant Jordi pels petits (P3, P4 i P5)

Des de la Comissió Biblioteca mixta de l’escola i l’AFA, formada per mestres i famílies, us fem arribar una selecció de llibres que pensem que poden ser una bona opció per regalar aquest Sant Jordi. Veureu que són propostes ben diverses i per a totes les edats.

Sigui quin sigui el llibre, l’important “és fer passar el llibre de mer objecte de paper imprès a «mèdium» afectuós, a moment de la vida…” com deia Gianni Rodari. Així que, esperem que us agradin i que gaudiu de la lectura en família!

PETITS (P3, P4 i P5)

UNGERER, Tomi.
Esto y aquello.
Kalandraka, 2020

Més d’una trentena d’accions i d’emocions es representen, per parelles i de manera confrontada, en aquest llibre visual de Tomi Ungerer. Les úniques paraules que contenen són les que identifiquen cada il·lustració: riure-plorar, estimar-compartir, veure-mirar, cantar-ballar. Es tracta d’una obra pensada en especial per als més petits, en la línia de títols com “On és la meva sabata?” o “Caracol, ¿dónde estás?”, que es remunten a la dècada de 1960.

Disponible també en català

Més informació

DUBUC, Marianne.
Casa teva, casa meva.
Joventut, 2021.

Al carrer de les Galetes número 3 estan preparant una festa. Avui és l’aniversari del Conillet! Tots els veïns hi estan convidats.
En aquest llibre de gran format, es convida al lector a observar la vida quotidiana de diferents famílies que viuen en el mateix edifici. El text només narra la història de la família Conill, però el lector pot entretenir-se a observar, en cada pis, la vida dels veïns plena de detalls sorprenents..


Més informació

PAPERA, Núria i TORRENT, Dani. Tami, el maquinista.
Babulinka Books, 2021.

A partir de 4 anys

Tami és el maquinista més impecable de tota la xarxa ferroviària. Fins que un dia desafortunadament -o no- el seu tren descarrila. I si altres camins fossin possibles? Quina vida i quins paisatges descobrirà aixecant la mirada més enllà de les vies? 

Més informació

LOZANO, Luciano.
Tancho.
Akiara Books, 2021.

A partir de 4 anys

Amb les primeres neus arribaven les grues als aiguamolls de l’illa de Hokkaido, al Japó. En Tancho sempre mirava l’estranya dansa que feien des de la seva finestra. Però un hivern tan sols en va aparèixer una parella…

Inspirat en una història real, aquest llibre ens convida a viure en profunda harmonia amb el món animal.

Més informació

MOREAU, Laurent.
¡A jugar fuera!
Patio editorial, 2021.

Premi UNICEF 2020. Un cant a la imaginació i la riquesa de la natura. 

Una mare cansada de l’enrenou dels seus fills a casa, els envia a jugar fora. Els germans, encara que surten amb poc entusiasme, de seguida descobreixen un món imaginari en el qual és impossible avorrir-se. Recorrent els paisatges més impressionants del món, descobreixen més de 250 espècies en el seu hàbitat. A les pàgines finals, es detallen aquestes espècies classificades pel seu origen i el seu nivell de perill d’extinció.Més informació

LOBEL, Arnold.
En Gripau i en Gripere van plegats.
EntreDos, 2020.

Segon llibre de la sèrie d’en Gripau i d’en Gripere, guardonat amb la medalla Newbery, amb cinc noves històries d’aquests dos amics inseparables que parlen de flors, de galetes, de valentia, de somnis i, sobretot, d’amistat. Un llibre sobre l’estira i arronsa de l’amistat, sobre els petits drames quotidians –qui és el millor amic de qui, qui voldrà ser el meu amic per sempre?– que als nens els agrada escoltar per descobrir que tot això és normal i que passa cada dia.

Més informació

KLASSEN, Jon.
El lladre del barret.
NubeOcho, 2021.

Segueixen les magnífiques històries d’en Klassen i els barrets! En aquest nou títol, coneixerem un peixet que té un barret que no és seu. L’ha robat a un peix gran! El barret és blau, molt bonic i li queda molt bé. El peix gran no ha vist com el robava. I segurament, encara que l’hagués vist fer-ho, no s’imagina on s’amagarà. No el trobarà mai. O potser sí?  

Més informació


També et pot interessar…