UsApps – Les escoles lliures de violències

EL Grup de Treball per les No violències vol presentar-vos aquesta iniciativa del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, en el marc del Pla les escoles lliures de violències, que ha de donar resposta a totes les situacions de violència en l’àmbit educatiu. 

UsApps és una aplicació web-App per denunciar casos d’assetjament o violència a l’escola (però també a fora de l’àmbit escolar i en altres tipus de situacions, com a la xarxa, per part d’un adult, etc.).

L’app ajuda a tipificar cada cas i  està disponible en set idiomes: català, aranès, castellà, anglès, urdu, àrab i xinès.

Es tracta d’un qüestionari amb preguntes dinàmiques que ajuden a anar definint i identificant el tipus de violència que es tracta i el tipus d’intervenció que cal segons cada cas.

Simplement es van marcant les opcions corresponents al cas en qüestió i va orientant-les següents preguntes en funció de cada cas o si es tracta de violències masclistes, maltractament a la infància i adolescència, conductes d’odi i discriminació, violències LGTBIQ fòbiques, violències sexuals, assetjament, ciberassetjament o altres tipus de violència. Cal recordar que l’assetjament i el ciberassetjament són maltractaments que es componen de diferents violències.

Les denúncies rebudes són ateses pels especialistes de la Unitat de Suport a l’Alumnat en Situació de Violència (USAV).

Podeu contactar-hi directament al 900 923 098 o escrivint a usav.educacio@gencat.cat

L’horari d’atenció és:

Dilluns a divendres de 8:00 a 24:00
Dissabte i diumenge de 9:30 a 14:00 i de 15:00 a 20:00

El Pla les escoles lliures de violències ha de donar resposta a totes les situacions de violència en l’àmbit educatiu, partint d’aquest canvi de paradigma en el model d’intervenció portat a terme fins ara, de manera que puguem abordar la violència i la convivència des de plantejaments volgudament diferenciats.

Es parteix del principi que no es poden tractar les violències com un problema de convivència i amb el convenciment que el que donarà més tranquil·litat i confiança als i les menors, les seves famílies i la comunitat educativa no és fer veure que no hi ha violència als centres educatius sinó establir els mecanismes adequats per garantir que l’Administració actuarà de forma clara i contundent davant de qualsevol cas de violència envers els infants i els i les adolescents.

L’objecte d’aquest pla és la prevenció, intervenció i seguiment de les situacions de violència que afecten menors. Aquest pla posa l’alumnat i el seu benestar en la centralitat de les actuacions que se’n desprenen per garantir la protecció i l’interès superior del menor.

Inclou una avaluació objectiva de la realitat d’aquestes violències, compartida amb entitats del sector i la comunitat educativa.

Últimes publicacions

Comunicat de l’AFA de l’Arenal de Llevant

Benvolgudes famílies, Aquest diumenge dia 15 van tenir lloc les exèquies del Josetxu, qui va morir als 47 anys en un accident de trànsit molt a prop de l’escola, accident que moltes famílies vam presenciar. Des de l’Escola l’Arenal de Llevant volem traslladar el nostre condol a la seva

Read More »

XXII Trobada de gegants de les escoles de Catalunya

Diumenge dia 15 es va celebrar la XXII Trobada de gegants de les escoles de Catalunya on la colla de Tabalers i Geganters Son Llacuna hi va participar. Compartim amb vosaltres les fots d’aquesta jornada tant festiva i familiar. EL BESTIARI DE LA LLACUNA Previous

Read More »