Xerrada: Ús i abús dels videojocs

[vc_row 0=””][vc_column 0=””][vcex_spacing size=”40px”][vcex_heading source=”post_title” tag=”h4″ color=”#838383″ font_size=”30″][vcex_spacing size=”40px”][vc_single_image image=”8076″][vcex_spacing size=”40px”][vc_column_text 0=””]Actualment les tecnologies digitals són presents en el dia a dia dels nostres fills; les veuen com a eines d’ús habitual que, a més, els resulten molt motivadores. Han obert el camí cap a noves maneres d’entretenir-se, d’aprendre, d’accedir a la informació, de relacionar-se, de compartir coneixements, de promoure valors o iniciatives socials.
Al llarg d’aquesta etapa -dels 6 als 12 anys- els nostres fills i filles començaran a utilitzar les tecnologies digitals com una eina per a l’aprenentatge. Necessiten del nosre acompanyament per treure’n el màxim profit i alhora aprendre a gestionar l’ús que en fan. És convenient que ens interessem i coneguem com funcionen per poder potenciar els factors educatius que ofereixen; per exemple buscar informació i recursos per aplicar-los al seu treball escolar, fer activitats de reforç de la lectura i l’escriptura, fer produccions artístiques o publicar i compartir continguts amb companys a través de la xarxa.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Què és un ús inadequat dels videojocs? Com detectar que el nostre fill o filla està fent una mala utilització? Com poso límits als infants en relació als videojocs? Com puc parlar amb ells dels riscos i com puc prevenir-los?
L’oferta de videojocs i d’aplicacions lúdiques és molt àmplia. El Sistema d’Informació Paneuropea sobre Jocs (PEGI) estableix una classificació de continguts per edats que ens orientarà en la tria de jocs. Entre d’altres coses, convé que tinguem present també que les tecnologies digitals no han d’ocupar tot el temps lliure dels infants, ja que un ús excessiu pot generar dependència, sedentarisme per manca d’activitat física i, fins i tot, disminució del rendiment escolar.
De tot això en parlarem a la xerrada que porta per títol “Ús i abús dels videojocs”, que celebrarem el pròxim 19 de febrer, de 17 a 18:30h, al menjador de l’escola.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Conduirà la sessió, l’associació “In Via” que té una àmplia experiència en l’atenció a la dona i a les seves famílies, des de la seva fundació ara fa 64 anys. Des del Servei d’Atenció a Famílies i Infància (SAFI), es realitzen diferents projectes destinats a famílies, oferint serveis de reforç escolar a infants i adolescents, acompanyament psicològic a infants, adolescents i a les seves famílies; i orientació i mediació a famílies,…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Les famílies de La Llacuna podeu sol·licitar acollida pels vostres infants omplint el següent formulari:
https://goo.gl/forms/jmTlzoPPg0D8IyH73

  • Hi ha d’haver un mínim de 5 infants que hagin sol.licitat el servei per que l’AFA se’n faci càrrec. En el cas que siguin menys, l’acollida l’hauran de gestionar les famílies directament amb Ziga -Zaga.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]