Recomanacions literàries d’hivern pels petits (P3, P4 i P5)

Recomanacions literàries per NADAL 2022

Des de la Comissió Biblioteca mixta de l’escola i l’AFA, formada per mestres i famílies, pensem que un llibre sempre és un bon regal. Per això, us fem arribar aquesta selecció de títols, que pensem que poden ser una bona opció per regalar durant aquestes festes. Veureu que són propostes ben diverses i per a totes les edats. Esperem que us agradin i que gaudiu de la lectura en família!

«Un bon llibre no és aquell que pensa per tu, sinó aquell que et fa pensar». James McCosh 

PETITS (I3, I4 i I5)

DE VEIGA, RAMON.
Cuc i garsa.
Takatuka, 2022

El Cuc de terra es troba amb la Garsa. La Garsa es mostra molt xerraire i educada, i això fa sospitar el Cuc, que s’imagina el pitjor. Efectivament, la Garsa només li fa la gara-gara perquè se’l vol cruspir. Però el Cuc aconsegueix guanyar-se l’amistat i la lleialtat de la Garsa.

El Cuc és el protagonista impossible d’aquesta nova sèrie de còmic dirigida a mainada a partir de cinc anys i primers lectors. Amant de la pizza i amb un sentit de l’humor i una empatia irresistible, ens anirà introduint en la vida dels cucs de terra i ens sorprendrà per la seva gran curiositat i per la voluntat de fer amistat amb els altres animals.

Més informació

MARCERO, DEBORAH.
En un pot de vidre.
Editorial Astronave, 2020.

Un conte preciós sobre el poder dels records i la màgia de l’amistat.

Liam, un petit conill, és col·leccionista. Recull coses extraordinàries, com plomes i pedres, i les guarda en un pot de vidre per reviure aquests moments sempre que vulgui. Quan coneix l’Evelyn, junts recol·lecten tot allò que és extraordinari: l’arc de Sant Martí, el so de l’oceà i el vent quan bufa abans que nevi. Un dia, però, l’Evelyn ha de marxar a una altra ciutat, i el Liam ja no creu que sigui tan divertit omplir els pots tot sol… ara què farà?

Més informació

BLUE, BEATRIZ.
Vet aquí la primera sirena.
Cruïlla, 2021.

Tot va començar en una badia màgica. Un dia que l’Aran va anar a pescar, va trobar una criatura molt petita dins d’una closca preciosa. Se la va endur a casa i la va posar en una peixera, però la criatura cada dia estava més dèbil. Per sort, l’Aran de seguida va trobar la manera d’ajudar-la. I llavors va passar una cosa màgica.

Més informació

JEFFERS, Oliver.
Hi ha un fantasma en aquesta casa.
Andana, 2022.

Hi havia una vegada una nena que vivia en una casa encantada, però que mai havia vist un fantasma. Són blancs amb forats com a ulls?. És difícil trobar-los?. Es solia preguntar; li hauria encantat veure’ls. Tinc una idea! Per què no descobreixes les sorprenents pàgines transparents d’aquest llibre infantil i l’ajudes a caçar-ne algun? Però has de buscar per tot arreu: darrera del sofà, sota el llit.

Més informació

GAULD, TOM.
El petit robot de fusta i la princesa tronc.
Salamandra 2022

Fa molts anys que el rei i la reina volen tenir un fill. El seu desig es veu doblement acomplert amb l’arribada d’un petit robot de fusta i una princesa encantada, que creixen envoltats d’amor. Només hi ha un petit obstacle: cada nit, quan la princesa s’adorm, es converteix en un tronc, i només se la pot despertar amb les paraules màgiques “Desperta’t, tronquet, desperta’t”.

Els germans són inseparables, però un dia la princesa dormida es víctima d’una confusió i va a parar al nord gèlid. La gesta de rescatar-la i tornar-la sana i estàlvia al regne recau en el seu fidel germà. Els esperen una sèrie d’aventures fascinants, amb boscos obscurs, fades empipadores…  i un desenllaç impetuós que farà les delícies dels lectors de tothom.

Més informació

DAHL, Roald.
No crezcas nunca.
Alfaguara, 2021

Un àlbum irresistible amb il·lustracions de Quentin Blake i un missatge al pur estil de Roald Dahl: no creixis mai, encara que et facis grans. Existeix un secret que has de conèixer sobre el que passa quan comences a créixer… Mira el món amb ulls brillants, nota on està la màgia, qüestiona-ho tot sempre, trenca els motlles, sigues extravagant!

Més informació

CATHON.
Mimosa i Sam. Un festí al jardí.
Bindi Books, 2022.

La Mimosa i en Sam són dos bons amics que viuen plàcidament al bell mig del jardí. Junts resolen misteris i donen un cop de mà als animals que hi viuen. Un còmic divertit i enginyós per als més petits!

A Un festí al jardí els dos amics investigaran qui es menja les fulles de l’Alfàbrega… qui DEU SER el culpable?

Còmic de gran qualitat gràfica on la natura és sempre present i amb dos protagonistes entranyables i divertits que connectaran amb els més petits!

Més informació

GRIMM, Jacob; GRIMM, Wilhelm.
Els quatre amics.
Kalandraka, 2021.

Un ruc, un gos, un gat i un gall són els protagonistes d’aquest relat dels germans Grimm que anima a no defallir malgrat les dificultats, perquè sempre hi haurà oportunitats per tirar endavant. A partir de la idea que ningú és imprescindible, aquest conte destaca que tothom és útil per desenvolupar una funció en la vida.

També suggereix que la unió fa la força, quan els animals aconsegueixen espantar els lladres que troben en una casa del bosc. Els quatre amics, també conegut com els músics de Bremen, és el conte més significatiu d’aquesta ciutat, afamada pel seu caràcter liberal, acollidor i obert.

Més informació

GORELIK, Katerina.
Mira per la finestra!
Baula, 2021.

Us agradaria GUAITAR DINS LES CASES?

En aquest llibre teniu UN MUNT DE FINESTRES per fer-ho!

Però, COMPTE!, potser no tot és el que sembla…

Més informació


Feu clic aquí per descarregar-vos tota la llista en PDF

Últimes publicacions