Dia Internacional Contra l’Assetjament Escolar

L’assetjament escolar és qualsevol forma de maltractament psicològic, verbal o físic produït entre estudiants de manera reiterada al llarg d’un temps, tant a l’aula com fora d’ella. Quan es produeix a través de les xarxes socials, es coneix amb el nom de 𝗰𝗶𝗯𝗲𝗿𝗮𝘀𝘀𝗲𝘁𝗷𝗮𝗺𝗲𝗻𝘁 𝗼 𝗰𝗶𝗯𝗲𝗿𝗯𝘂𝗹𝗹𝘆𝗶𝗻𝗴. Es desenvolupa en primer lloc dins de l’entorn escolar, però després s’estén a altres àmbits, afectant la totalitat de la vida de qui el pateix.

Segons l’Associació Espanyola per a la Prevenció de l’Assetjament Escolar, existeixen tres nivells d’actuació a l’hora d’intervindre sobre situacions d’assetjament escolar:

-Primer nivell: prevenció. S’activa el protocol anti assetjament. Tots els membres de la comunitat educativa han de romandre en un estat d’alerta i observació permanent davant els possibles senyals que indiquen un risc d’assetjament.

-Segon nivell: intervenció. Consisteix a frenar la situació d’assetjament el més aviat possible, detectant als alumnes implicats i posant el cas en coneixement de l’Equip Directiu del centre, sempre preservant la intimitat del menor maltractat.

-Tercer nivell: actuació. Primera actuació, enfocada amb la víctima i accions de suport i protecció. Després s’intervé amb els agressors, companys i famílies dels alumnes afectats per a donar pautes orientatives i amb el professorat del centre educatiu.

Des de la Comissió Escoles Lliures de Violències de l’AFA ens sumem a la commemoració d’aquest dia i ens manifestem en contra de qualsevol tipus de maltractament i/o assetjament i compartim amb vosaltres el següent enllaç del projecte del departament d’Ensenyament de la Generalitat ESCOLES LLIURES DE VIOLÈNCIES

Evitar-ho està a les nostres mans, totes i tots som responsables. #StopBullying 

Últimes publicacions

Comunicat de l’AFA de l’Arenal de Llevant

Benvolgudes famílies, Aquest diumenge dia 15 van tenir lloc les exèquies del Josetxu, qui va morir als 47 anys en un accident de trànsit molt a prop de l’escola, accident que moltes famílies vam presenciar. Des de l’Escola l’Arenal de Llevant volem traslladar el nostre condol a la seva

Read More »

XXII Trobada de gegants de les escoles de Catalunya

Diumenge dia 15 es va celebrar la XXII Trobada de gegants de les escoles de Catalunya on la colla de Tabalers i Geganters Son Llacuna hi va participar. Compartim amb vosaltres les fots d’aquesta jornada tant festiva i familiar. EL BESTIARI DE LA LLACUNA Previous

Read More »