Recomanacions literàries d’hivern pels grans (4t, 5è i 6è)

 

Recomanacions literàries per les festes de Nadal 2022

Des de la Comissió Biblioteca mixta de l’escola i l’AFA, formada per mestres i famílies, pensem que un llibre sempre és un bon regal. Per això, us fem arribar aquesta selecció de títols, que pensem que poden ser una bona opció per regalar durant aquestes festes. Veureu que són propostes ben diverses i per a totes les edats. Esperem que us agradin i que gaudiu de la lectura en família!

«Un bon llibre no és aquell que pensa per tu, sinó aquell que et fa pensar». James McCosh 

GRANS (4t, 5è i 6è)

BAUM, L. Frank.
El maravilloso mago de Oz.
Folioscopio, 2021.

Quan un tornda fueteja les praderies de Kansas, Dorothy i el seu gosset Totó són transportats al País d’Oz, un lloc màgic ple de bruixes, munchkines, micos alats i altres criatures meravelloses. Perduda i espantada, tot el que Dorothy vol és tornar a casa. Però per fer-ho, haurà d’arribar a Ciutat Maragda acompanyada de diferents personatges: l’espantaocells, l’home de llauna i el lleó poruc. Entre tots aprendran el veritable significat de l’amistat i ens recordaran que no hi ha res com la pròpia llar.

Més informació

JUNE. Rebecca.
Power people: protestes que han canviat el món.
Zahorí Books, 2022.

La marxa del fang al Regne Unit pel dret de vot, els divendres pel Futur, protagonitzats per la jove activista Greta Thunberg, o el recent moviment Black Lives Matter, nascut als Estats Units. Aquestes i altres reivindicacions que han marcat i estan marcant canvis en la història de la humanitat són les que omplen les pàgines d’aquest llibre. Power people és un llibres sobre lluites i protestes protagonitzades per persones valentes que amb el seu esforç i perseverança han canviat les coses. Power people és un d’aquells llibres per a nens, i no tant nens, que mereixen trobar temps per llegir en companyia.

Més informació

COLLINS, Tim.
El diari secret i perdut de la pitjor astronauta del món.
Baula, 2022.

L’Ellie es la filla d’un dels treballadors del Centre Espacial de Florida. A causa d’un divertit malentès, acaba participant en l’entrenament que realitzen els veritables astronautes, però… aconseguirà acabar anant a Mart? Si estàs llegint això, es que has trobat el meu diari secret. JA NO ESTÀ PERDUT! Parla de com em vaig entrenar per a formar part de la primera missió amb humans a Mart. BÉ… MÉS O MENYS.

Més informació

JONATHAN AUXIER.
Cendra.
BLACKIE BOOKS, 2022.

No és cap secret que al Londres victorià els nens orfes duen a terme les tasques més amargues i perilloses. Com la de netejar xemeneies, per exemple. Tampoc és cap secret que la Nan Sparrow, petita díscola de valor incombustible, és la millor escura-xemeneies de la ciutat. Encara que a molts els faci ràbia que sigui una noia. Molts dies, després d’hores de feina extenuant i dels continus maltractaments per part del cap dels escura-xemeneies, la Nan se sent sola. Totalment perduda. Fa tant de temps que el seu mestre i millor amic se’n va anar sense deixar rastre. Però no està sola. En una cantonada, silenciós i a l’espera que la Nan el necessiti, l’espera el seu gólem, nascut d’un tros de cendra. Una criatura màgica i fascinant que ja la va salvar de morir una vegada. I que la salvarà mil vegades més, si cal.

Més informació

COPONS, Jaume.
Filstrup.
Animallibres, 2022.

En totes les famílies hi ha una ovella negra, però què passa quan en una família d’ovelles negres n’hi surt una de blanca?

Si voleu us ho explico: soc en Linus Filstrup, un noi honrat que no té res a veure amb l’Arlo, el meu germà bessó, que és un autèntic pispa i l’orgull dels Filstrup, una família de lladres i estafadors com cal. Jo anava fent a l’institut, fins al dia nefast que em van acusar d’haver robat una bona picossada de diners. Llavors vaig haver de posar-me a investigar per desemmascarar el veritable culpable, netejar el meu nom i… tornar a decebre la meva família!

Filstrup és una novel·la gràfica gamberra i amb molt d’humor negre.

Més informació

 ALMOND, David.
El nou.
Animallibres, 2021.

Quan en George arriba a la classe d’en Dan i en Maxie, al Col·legi de Primària Charles Darwin, tothom el troba una mica estrany. En George és exageradament educat, té uns ulls i una veu inexpressius i no respon a les preguntes més senzilles, però té uns coneixements enciclopèdics i és una màquina jugant al futbol. Quin misteri hi ha darrere d’en George? Aviat la colla d’en Dan sospita que el nou de la classe necessita ajuda.

La nova novel·la de David Almond, divertida i intrigant alhora, ens convida a reflexionar sobre el que significa ser humà.

Més informació

VALLÉS, Tina.
Mira.
Animallibres, 2021.

La Mira té deu anys, és curiosa de mena i molt crítica amb el món que l’envolta. Li agrada mirar, però no que la mirin. I és molt tímida. Exageradament. No suporta ser el centre d’atenció. A ella el que li agrada és dibuixar, i amb un llapis a la mà les hores li passen volant. Per això, quan els pares la matriculen a l’acadèmia de ball del poble, li cau el món a sobre. Però la Mira també és orgullosa i accepta el repte: qui sap si al final ballar l’ajudarà a perdre la vergonya.
«Els límits de la timidesa existeixen, però no hi són per sempre.»

Més informació

JACQUES, Benoît.
La nit de la visita.
A Buen Paso, 2021.

De nit. L’àvia està sola a casa esperant que la seva Caputxeta li porti el sopar. Apareix en canvi al Gran Llop Ferotge que, tractant de fer-se passar per repartidor de menjar a domicili per tal d’entrar a la casa, xocarà amb la indestructible sordesa de la velleta, un mur infranquejable capaç de portar-lo a la vora de la desesperació. Una història hilarant que posarà a prova els teus nervis. Abandonaràs aquesta irresistible lectura a mig camí o aconseguiràs trobar la clau de l’enigma?
La primera edició en català d’un clàssic contemporani que, el 2008, a França, va guanyar el premi Baobab al millor llibre infantil il·lustrat.

Més informació

Feu clic aquí per descarregar-vos tota la llista en PDF

Últimes publicacions