Recomanacions literàries per Sant Jordi pels mitjans (1r, 2n i 3r)

Recomanacions literàries per Sant Jordi 2022

Des de la Comissió Biblioteca mixta de l’escola i l’AFA us fem arribar una selecció de llibres que pensem que poden ser una bona opció per regalar aquest Sant Jordi. Veureu que són propostes ben diverses i per a totes les edats. Esperem que us agradin i que gaudiu de la lectura en família!

“Mientras permanece cerrado, un libro es solo una partitura muda con la letra y la música de una sinfonía posible. No hay historia, no hay página que palpite sin el roce de unos ojos ajenos. Para cobrar vida necesita intérpretes que hagan vibrar las cuerdas, que recorran febriles el pentagrama, que susurren los cantos con sus propio acento, que modulen la melodía al compás de sus recuerdos. Irene Vallejo, L’infinit dins d’un jonc.

MITJANS (1r, 2n i 3r)

WAECHTERI, F.K.
Tres són companyia.
Blackie Books, 2022.

Què tenen en comú un peixet, una porqueta i un ocellet? Que s’avorreixen, que s’avorreixen com ostres. Voldrien tenir un amic de la seva edat, algú amb qui jugar, i no sentir-se tan sols cadascun al seu llac, la seva granja i el seu arbre. Però, i si el destí els té preparada una amistat casual, sincera, per jugar i aprendre junts?

Els petits Harald, Inge i Philip estan a punt de descobrir que tres poden ser, tot i venir de mons ben diferents, la millor companyia. I que tenir un amic vol dir no tornar-se a sentir mai més sols.

Més informació

CAUT, Vincent; PUJOL, Romain.
Esbarjo-acció.
Astiberri, 2021.

Després d’haver-se integrat amb èxit a la seva nova escola i haver tret valuoses lliçons sobre l’ús dels seus poders, què ens té reservat l’Avni en aquest tercer volum? Aventures, riures i bones intencions que molt sovint acaben en autèntics desastres.

L’univers de l’Avni s’enriqueix amb nous personatges i noves anècdotes, però sense que canviï el personatge: encara és tan llaminer i maldestre com sempre, però també igual de generós i humil.

Més informació

DOYLE, Roddy.
El mètode xof.
Blackie Books, 2021.

Roddy Doyle és un dels escriptors més estimats i reconeguts d’Irlanda i El Mètode Xof és un dels llibres més divertits i reeditats de la literatura infantil arreu del món.

Ara forma part del catàleg de Blackie Books i podreu conèixer qui són i què fan els Mofetes, protagonistes del llibre encarregats d’assegurar-se que els adults tracten bé els nens i nenes, i el mètode tan particular que tenen per “castigar” aquells que no ho fan.

Més informació

BRAMI, Maïa; DAISAY, Karine.
La tierra es mi amiga.
Zahorí ideas, 2022.

A tot el món hi ha persones posant en marxa iniciatives que ajuden a protegir el planeta. Les nenes i els nens que ens presenta Maïa Brami han après a viure en harmonia amb la natura i són un exemple de com fer les coses d’una altra manera. Ens mostren nous camins, projectes inspiradors que eduquen els infants en el respecte del medi ambient i estimulen la seva imaginació per a la recerca de les pròpies iniciatives.

Més informació

GRAVEL, Elise.
L’Olga i l’estranya criatura sense nom.
Blackie Books, 2021.

L’Olga vol ser una gran zoòloga i científica, i té un super laboratori a la seva habitació. Un dia descobreix una nova criatura molt peculiar anomenada Meh. Serà una nova espècie? L’Olga adora els animals, mentre que els humans no li agraden gaire. En aquesta aventura, però, aprendrà que els humans no estan tan malament com ella creu. Un llibre que reforça la importància de la ciència, l’amor pels animals, la curiositat i la diversió que hi ha rere la investigació i el coneixement, així com la importància de l’empatia i l’amistat.

Més informació

YOSHITAKE, Shinsuke.
No soc un monstre.
Libros del Zorro Rojo, 2021.

Per què a vegades ens sentim de mal humor, deprimits, irascibles, frustrats…? Com podem superar un mal dia? Què podem fer si persisteixen les emocions negatives? No per això som monstres!

La protagonista d’aquest llibre és una nova heroïna de la literatura infantil i juvenil que s’enfronta a un mal dia fent gala d’una bona dosi d’humor, sinceritat i intel·ligència. El popular autor japonès Shinsuke Yoshitake construeix un divertit manual de psicologia per a totes les edats, amb què els nens i les nenes aprendran a identificar els diferents sentiments negatius i a parlar sobre ells.

Més informació

PONTI, Claude.
En Blai, la Iseia i el Mataplanetes.
Club Editor, 2021.

La Iseia ha viatjat fins al planeta d’en Blai i dels pollets per demanar-los ajuda. S’acosta un gran perill: un mataplanetes està destruint la galàxia, planeta rere planeta. El monstre és temible, té urpes i pinces, i s’assembla curiosament a un coronavirus. Combatre’l és molt difícil i no el pots vèncer sol. En Blai i la Iseia emprenen un gran viatge a bord del Llampec II per salvar els diferents éssers vius que poblen el seu univers.

En Blai, la Iseia i el Mataplanetes és una faula galàctica escrita i dibuixada per un dels gegants de la literatura infantil. Aquest llibre és un objecte de proporcions espectaculars (37 cm d’altura per 27 d’amplada) que dona protagonisme al dibuix i al color. Els més petits poden gatejar-hi, els més grans quedaran atrapats en els detalls.

Més informació