Recomanacions literàries per Sant Jordi pels petits (P3, P4 i P5)


També et pot interessar…

 

Recomanacions literàries per Sant Jordi 2022

Des de la Comissió Biblioteca mixta de l’escola i l’AFA us fem arribar una selecció de llibres que pensem que poden ser una bona opció per regalar aquest Sant Jordi. Veureu que són propostes ben diverses i per a totes les edats. Esperem que us agradin i que gaudiu de la lectura en família!

“Mientras permanece cerrado, un libro es solo una partitura muda con la letra y la música de una sinfonía posible. No hay historia, no hay página que palpite sin el roce de unos ojos ajenos. Para cobrar vida necesita intérpretes que hagan vibrar las cuerdas, que recorran febriles el pentagrama, que susurren los cantos con sus propio acento, que modulen la melodía al compás de sus recuerdos. Irene Vallejo, L’infinit dins d’un jonc.

PETITS (P3, P4 i P5)

RODARI, Gianni.
Arturo.
Niño Editor, 2022.

Arturo és una divertida història creada pel gran Gianni Rodari. Avui editada en una bellíssima edició il·lustrada pel premiat Andrea Antinori.

Amb un text simple, rítmic i graciós ens explica la història d’Arturo, un gat que vola a la turbina d’un avió, a qui li agrada menjar el que li dóna la gana i xerrar de ratolins amb el veí. Arturo aspira a esdevenir pilot d’avió.

Més informació

KOFFLER, Camila.
Dos ossets per Ylla.
Kalandraka, 2021.

Dos ossets, germà i germana, han nascut aquest hivern. A recer de la neu, protegits dins el cau, han esperat que arribés la primavera. Ara es deleixen per sortir a descobrir món, per notar l’escalfor del sol, córrer per l’herba i olorar les flors. Un bon dia, la mare ossa els diu:

–Vaig a buscar una mica de mel, no trigaré. No us allunyeu, que us podríeu perdre…

Més informació

WILLIS, Jeanne.
La promesa del capgrós.
Editorial entreDos, 2022.

Allà on el salze arriba a l’aigua, un capgròs va conèixer una eruga. Les seves mirades es van creuar i es van enamorar. «M’agrades tal com ets, va dir l’eruga, em promets que no canviaràs mai?» Però tothom sap que els capgrossos es transformen, i les erugues, també.

Aquest àlbum tracta del cicle de la vida, de l’amor i del pas del temps. Ens sorprèn amb un final inesperat, que es desmarca dels «happy end» dels contes tradicionals. El format original del llibre ens brinda una lectura en vertical on podem apreciar, a cada doble pàgina, el món de l’eruga i el món aquàtic del capgròs.

Més informació

CROWTHER, Kitty.
Els contes de la Mare Ossa.
Libros del zorro rojo, 2018.

És hora d’anar dormir, però què podem fer quan ens costa agafar el son? Els contes de la Mare Ossa narren històries senzilles de la nit que, entre xiuxiuejos, ajuden els més petits a allargar aquest moment màgic d’abans d’anar a dormir. El bosc es prepara per dormir: els peixos, les formigues, l’ermini… La guardiana de la nit els recorda amb el seu gong que «ja és hora de dormir» i que demà els espera un món de sorpreses. No obstant això, no tots aconsegueixen agafar el son. De vegades la nit cau de sobte, quan l’aventura tot just ha començat. D’altres, simplement, els ulls es queden oberts com els d’una òliba. Què es pot fer per travessar la nit fins al matí?.

Més informació

RUZZIER, Sergio.
Dos ratones.
A buen paso, 2017.

Una casa, dos ratolins, tres pastes. Així comença aquest petit llibre àlbum les pàgines del qual ens expliquen una trepidant aventura protagonitzada per una parella de ratolins. Com en qualsevol aventura que es respecti, s’hi alternen viatges per aigua, terra i aire, hi ha perills amb què bregar i gestes per complir. No obstant això, si l’aventura la podem imaginar, el que és autènticament deliciós d’aquest llibre és la manera com ens la conta, organitzant cada nus de la història és una seqüència que va de l’un al tres i de tornada.

Més informació

BRIGHT, Rachel; FIELD, Jim.
La balena que no en tenia mai prou.
Baula, 2021.

El catxalot Harry és una balena que vaga per l’oceà acaparant tots els tresors submarins que troba. Però, encara que acumuli molts objectes, MAI NO ESTÀ SATISFETA.

I si resulta que el que necessita per ser feliç no són possessions materials, sinó descobrir el valor de l’amistat?

Més informació

CUBELLS, Cristina; CASALS, Joana.
Prit. El llibre dels sons.
Zahorí ideas, 2022.

Per als infants, des de ben petits, el so és una cosa fascinant. Forma part de les primeres experiències i els dona molta informació sobre el món que els envolta.

Aquest llibre proposa un experiment creatiu i lúdic i un exercici original i diferent: més enllà de la lectura i de gaudir de les seves meravelloses il·lustracions, convida els nens i nenes a interpretar els sons de les imatges de cada doble pàgina, convertint-les en una partitura gràfica acolorida i intuïtiva.

Més informació