Xerrada: idees i consells per acompanyar la lectura dels infants a casa amb l'Anna Juan Cantavella

Xerrada: idees i consells per acompanyar la lectura dels infants a casa amb l’Anna Juan Cantavella

Dilluns 12 d’abril, a les 18 h tindrem la sort de comptar amb l’Anna Juan Cantavella, doctora en Antropologia Social i Cultural i Màster en Llibres i literatura infantil que ens donarà idees i consells per acompanyar la lectura dels infants a casa.

L’Anna és docent i investigadora en el camp de la didàctica de la literatura. Actualment dissenya i desenvolupa projectes, tallers i formacions sobre didàctica de la literatura, educació literària, biblioteca escolar i foment a la lectura per diverses escoles, biblioteques i altres institucions. Col·labora amb el ClijCat, amb el grup de recerca GRETEL i amb l’editorial de filosofia visual per a nens Wonder Ponder i és autora del bloc especialitzat en àlbums: lacoleccionista libroalbum

Llegir és una de les pràctiques més quotidianes que fem quasi sense adonar-nos cada dia. Però, llegim de moltes maneres i hem d’enfrontar-nos a textos molt diversos i complexos. I a llegir s’aprén llegint… Despertar el plaer per la lectura en els infants és possiblement la manera més senzilla d’aprendre a llegir, però a vegades, saber com fer- ho resulta més complicat.

Al llarg de la xerrada, conversarem sobre algunes pràctiques que fan que els infants odiïn la lectura i d’altres que ens aniran bé per acompanyar la lectura des de casa, sense imposar-la i donant espai a la indagació, l’experimentació, el joc i la descoberta.


També us pot interessar…