Voleu donar a conèixer la vostra cultura a la resta de l’escola?

CULTURES CONFIRMADES FINS ARA

MARROC – ARGENTINA – HOLANDA – HONGRIA – ILLES CANÀRIES – MACEDÒNIA – PERÚ – VENEZUELA – VALÈNCIA – CUBA


Si voleu representar la vostra cultura o apuntar-vos a una paradeta ja existent cliqueu AQUI

Com puc participar a la festa?

Hi ha vàries maneres de poder participar activament:
1. Tenint una paradeta de la teva cultura.
2. Fent alguna actuació ja sigui explicar un conte, cantar una cançó , recitar un poema, de la teva cultura.
3. Simplement venint amb la teva familia i amics a passar una tarda conjunta.

Hi ha temàtica conjunta per les paradetes?

Aquest any hem decidit que la temàtica serà lliure. Podeu explicar-nos des de tradicions, flora i fauna, jocs tradicionals, literatura, música… expliqueu el que vulgueu que creieu que pot ajudar als nostres infants a entendre com és la vostra cultura.

Hem de cuinar alguna cosa?

No és imprescindible, però sí que és un dels valors importants de cada cultura: conèixer-la a través del paladar. La cuina i el menjar són molt idiosincràtics de cada territori i creiem que és una bona manera de que els infants puguin tastar i deixar-se portar a través del paladar. A la festa de les cultures no hi ha venda de menjar, així que tenir alguna cosa per picar i provar d’altres cultures és sempre un plus!

Què hi ha d’haver a la paradeta?

El que volem és que a través de la paradeta ens pugueu compartir coses de la vostra cultura. Com que és una activitat dirigida a les famílies hi pot haver qualsevol cosa, però sí que estaria bé pensar una petita activitat que poguessin fer els infants, per exemple: fer-se una màscara d’un animal típic, jugar a algun joc, aprendre un petit poema, el que se us acudeixi…

He de portar alguna cosa per muntar la paradeta?

A nivell de taules i cadires, ens les cedeix l’escola i les muntem a sota dels porxos perquè cada cultura tingui les parets del darrera per poder penjar alguna cosa si ho desitja, com per exemple informació de la seva cultura, un mapa amb dibuixos, el nom de la cultura, etc.

Com interactuen els infants?

Tenim uns passaports de la festa i a mida que els infants van passant per les paradetes de les diferents cultures i fent les activitats, els posem un segell i han d’anar completant el seu passaport. Una vegada completat, farem fotos i les penjarem al facebook de la Llacuna.

Hi ha begudes?

Sí. A la festa de les cultures tenim una barra on les begudes costen 1 euro que està a disposició de tothom. El que sí que demanem és que si us plau porteu els vostres gots reciclats de casa per afavorir la sostenibilitat. 

Podem ajudar en l’organització?

Tota ajuda és molt benvinguda i si voleu colaborar puntualment, ens podeu enviar un email a festadelescultures@afalallacuna.cat i us
indicarem com ens podeu ajudar

També us pot interessar…

Últimes publicacions