

Imaginat si tinguessis problemes en detectar de quin costat ve el so, o si et fes pànic quan hi ha molta gent parlant alhora… com t’haguessis sentit el primer dia d’escola?
Volem convidar a totes les families a reflexionar com certs moments de molta aglomeració i soroll (recollida d’infants per la tarda, trobades al pati, actes reivindicatius) afecten als infants amb autisme i amb altres discapacitats i us animem a limitar el soroll i la massificació sempre que sigui possible.
Des de la Comissió d’Educació Inclusiva aprofitem també per fer arribar a totes les famílies de l’escola el webinar “Autisme, famílies i entorn” organitzat per l’aFFaC.
Aquesta xerrada és una aproximació sobre l’autisme: què és, què implica, com el viuen les famílies i què podem fer des de l’escola a nivell de famílies, d’entorn, de professorat, d’institució.
La diversitat existeix, és real i hi convivim totes i tots. Amb aquesta xerrada podrem entendre millor la condició autista cosa que ens permetrà generar un entorn escolar millor tant pels infants i adolescents com per les seves famílies.
Els objectius del taller són trencar mites i estereotips sobre l’autisme, parlar de l’autisme des d’un llenguatge respectuós i inclusiu i oferir eines per tal d’entendre millor la condició i poder millorar l’entorn de l’infant/adolescent amb autisme i la seva família.
Vols apuntar-te a la comissió d’inclusiva?
A la vegada, desde la Comissió per una Educació Inclusiva estem treballant en els projectes de 2023 i fem una crida a totes les families que vulguin a participar-hi! Escriviu nos a inclusiva@afalallacuna.cat i ens posarem en contacte.”